Vraag van de week: Wat doe jij om meer te leren over films?

Vraag van de week

Ik blog nu al een aantal jaren en met het aantal film dat ik kijk leer ik natuurlijk veel over filmtechnieken (verhaallijnen, wat wel/niet werkt, hoe de camera beweegt, er gebruik gemaakt wordt van licht etcera). Ervaring doe je op door te doen, maar het is natuurlijk altijd goed om extra kennis op te doen. Daarvoor heb ik diverse boeken op m’n plank staan over de geschiedenis van films, over bioscopen van Rotterdam en specifieke regisseurs. Maar ook online zijn er diverse bronnen beschikbaar die leerzaam zijn. Filmmaker IQ is zo’n site, waar je kan lezen over de evolutie van kleur in film, de geschiedenis van popcorn en nog veel meer. Daarnaast is ook Youtube regelmatig een bron van interessante informatie.

Wat doe jij om meer te leren over films (de geschiedenis, technieken, regisseurs, acteur/actrices etc)?

4 reacties op “Vraag van de week: Wat doe jij om meer te leren over films?

  1. Ik moet zeggen dat ik alleen iets leer zodra ik over een bepaald onderwerp of een film schrijf. Als ik iets niet weet dan zoek ik het op. Dat gaat dan niet over kleurgebruik of andere zaken, maar meer over wie de regisseur is geweest, waar de film is opgenomen en hoe de acteurs het opnameproces hebben ervaren. Eigenlijk leer ik dan vaak onbewust iets omdat ik ook andere dingen kom te weten.

  2. Ik ben al van jongs af aan met film bezig. Ik lees zoveel ik kan (de laatste jaren vooral online) en maak ook zelf films. Hierdoor kijk ik vaak met een heel andere blik naar een film. Zo kan een bepaald shot of een speciale belichting mij bijna van mijn sokken blazen.

  3. Ik lees over films, vroeger meer dan nu. Toen ging ik nog wel eens naar de bibliotheek om boeken te lenen over films. Nu lees ik vooral online dingen.

  4. Ik heb film- en televisiestudies gestudeerd, waardoor ik vooral veel kennis heb opgedaan over filmgeschiedenis, diverse stijlen en genres, decoupage, etc. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er de laatste tijd weinig meer mee doe.. Filmmaker IQ ziet er heel interessant uit; hoog tijd om weer wat meer bezig te zijn met film!

Leave a Reply

Your email address will not be published.