Vraag van de week: Zou je nog naar de bioscoop gaan als een film ook on demand beschikbaar is?

Vraag van de week

Twee weken geleden vroeg ik in de vraag van de week of je nog steeds naar de bioscoop gaat als een film alleen te zien is in een kleinere zaal en dus een kleiner scherm. De meesten van jullie zouden nog steeds richting de bioscoop gaan. Deze week heb ik een vraag die daar een klein beetje aan gerelateerd is:

Zou je nog naar de bioscoop gaan als films tegelijkertijd uit zouden worden gebracht in de bioscoop en on demand (bv. Netflix/iTunes)?

Zelf denk ik dat het aantal bioscoopbezoeken voor mij zou dalen. Naar de bioscoop gaan is echt iets wat ik moet inplannen en het is vaak praktischer om thuis een film op m’n beamer te kijken. Het kost me simpelweg minder tijd en moeite dan wanneer ik eerst naar een bioscoop moet rijden, parkeerplek moet zoeken en daarna weer naar huis moet rijden. Natuurlijk is de ervaring wel anders, maar voor mij persoonlijk niet significant genoeg om die moeite te doen. Ik zou het dan ook niet erg vinden als dit in de toekomst realiteit zou worden.

Zou je nog naar de bioscoop gaan als films tegelijkertijd uit zouden worden gebracht in de bioscoop en on demand (bv. Netflix/iTunes)?

21 reacties op “Vraag van de week: Zou je nog naar de bioscoop gaan als een film ook on demand beschikbaar is?

 1. Zolang ik een pas heb waarmee ik onbeperkt naar de bios kan gaan zal ik de meeste films nog wel in de bioscoop blijven kijken. De grote ‘blockbusters’ wil ik ook zeker op groot scherm blijven zien, maar de wat kleinere filmhuisfilms zijn denk ik net zo bijzonder op de bank als in een bioscoopzaal 🙂

 2. Ik ga al veel minder naar de bioscoop, maar dan nog meer. Alle punten die je opnoemt en het feit dat er altijd wel storende factoren in de bioscoop aanwezig zijn zorgen er bij mij voor dat ik niet 13 euro (of meer) over heb voor een ticket. Ik zou dan wel 20 euro betalen om de film thuis te kunnen kijken.

  • Ja, jullie doen dat regelmatig en dat is dan een echt avondje uit. Bij mij is het vaak dat ik alleen ga op rustige tijdstippen en dan is de beleving niet heel erg anders dan thuis op m’n beamer.

 3. Oh, moeilijk. Ik ben van nature heel lui, dus ik denk dat ik het grootste deel van de films thuis zou zien. Maar dan zou ik wel investeren in een goede tv haha.

 4. Ik zou veel minder naar de bios gaan, alleen voor de blockbusters denk ik. Ik vind de bios eigenlijk niet zo leuk meer met al die irritante mensen die zitten te kletsen, bellen, Facebooken of tegen je stoel zitten te schoppen.

 5. Naar de film gaan is een ervaring die niet te vergelijken is met thuis een film kijken. Ik zou dus nog zeker naar de bioscoop (al moeten ze niet te veel toeslagen gaan zetten op allerlei snufjes als 3D, Dolby Atmos, etc).

 6. Simpel, als films tegelijk op on demand en in de bioscoop in première gaan én het on demand platform biedt ook een maandpas à €20 aan. Dan zal ik nauwelijks meer naar de bioscoop gaan. En, hoewel vele nu anders zeggen, vele met mij.

  FilmThuis is een eerste stap, maar het zijn nog kleine titels, van kleine distributeurs; die durven wel. En je betaalt volle pond, geen abo per maand. Maar een begin moet er zijn.

 7. Ondanks dat ik een Unlimited pas heb durf ik dan wel te stellen dat mijn bioscoopbezoek flink zal afnemen. Ik zou zeker nog wel gaan voor de blockbusters met special effects maar het gros zou ik toch echt vanuit mijn luie stoel gaan kijken.

  Het is niet dat ik een bioscoop niet waardeer. Ik weet ook dat eigenlijk niets op weegt tegen een bioscoopervaring maar het is tegelijkertijd ook een praktische afweging. Voor velen is het bijv. een avondje uit maar met een zoontje is het ook veel plannen en is spontaan naar de bios gaan er simpelweg niet altijd bij.

  • Ja, dat herken ik ook. Ik moet het ook steeds plannen en als het met een klik beschikbaar zou zijn dan is de keuze makkelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.