Fashion Chicks (2015) – Recensie

Recensie Fashion Chicks

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Fashion Chicks is geen originele film. Het is het type verhaal dat je al honderden keren in andere films gezien hebt: Het meisje op de middelbare school dat niet populair is, door iedereen lelijk gevonden wordt en uiteindelijk heel mooi is wanneer ze haar bril afzet (en in dit geval ook een pruik opzet). Maar net zoals in andere genres hoeft hetzelfde niet automatisch te betekenen dat het daarmee ook meteen een slechte film is. Er kan een bijzondere twist inzitten of de uitwerking tilt het geheel naar een ander nivo. Hoe zit dat met deze film?

Review Fashion Chicks

Het meisje in kwestie is Esmee (Liza Sips), die een droom heeft of mode ontwerpster te worden. Ze maakt haar eigen kleding en blogt erover, maar omdat ze daardoor opvalt wordt ze door de andere kinderen op school geplaagd. Ze noemen haar Smeagol en Esmee besluit dan maar een grijs bestaan te leven. De school biedt echter de kans om stage te lopen bij modehuis Wolff Fashion, dat gerund wordt door Victoria Wolff (Victoria Koblenko). Tot haar verbazing mag ze er beginnen, maar als de meest verwende meisjes van de school er ook mogen werken blijkt dat een uitdaging. Ze verzint het alter-ego ‘Lizzy’ en zet een aantal vlogs van haar online. Ze blijkt te worden gezien als style icoon en moet daardoor een dubbelleven gaan leiden dat langzaam problemen veroorzaakt.

” vlot tempo en leuke personages…”


 M’n verwachtingen over deze film waren van te voren eerlijk gezegd niet erg hoog gespannen, maar ik moet zeggen dat dit toch wel een vermakelijke film is geworden. Liza Sips zet haar dubbelrol op een leuke wijze neer, net zoals Pip Pellens die als bitchy Tiffany regelmatig garant staat voor grappige situaties. Er zal ook een groep kijkers zijn die de film willen zien omdat de jongensgroep B-Brave in de speelt, maar die zijn slechts sporadisch aanwezig. Het is zeker geen film die je niet in een andere vorm eerder gezien hebt, maar door z’n vlotte tempo en leuke personages toch lekker wegkijkt.

4 reacties op “Fashion Chicks (2015) – Recensie

  1. Ik heb alleen de trailer gezien en die vond ik al veel leuker dan ik had verwacht dus ik ga deze film ook nog wel een kans geven.

    • Bij mij kwam het door m’n dochters. Was niet van plan ‘m te zien, maar liet ze de trailer zien en toen heb ik toch maar een recensie versie aangevraagd en heb me er uiteindelijk prima mee vermaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.