Winactie: Mia Madre op DVD

Winactie Mia Madre

Op 29 april verscheen Mia Madre van Nanni Moretti op DVD. In dit veelgeprezen Italiaanse drama schitteren onder meer de met een Emmy Award bekroonde Amerikaanse acteur John Turturro, de Italiaanse actrice Margherita Buy en Nanni Moretti zelf. De film won op het filmfestival van Cannes 2015 de prijs van de oecumenische jury. Op dit filmfestival werd Nanni Moretti in 2001 bekroond met een Gouden Palm voor zijn film La Stanza Del Figlio. Het bonusmateriaal van MIA MADRE bestaat uit verwijderde scènes en Un Film e Basta, een making of die een interessante blik achter de schermen geeft op de set.

In samenwerking met TwinPics geeft ik maar liefst drie DVD’s van deze film weg.

win mia madre

Het verhaal

Het leven van Margherita, een succesvol filmmaker, komt onder hoogspanning te staan als haar moeder ziek wordt. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur. Haar broer, die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margherita stil te staan bij het leven dat ze leeft.

M’n recensie van de film kun je hier vinden.

Winnen?

Laat hieronder weten waarom je Mia Madre zo graag zou willen zien en like De Filmkijker op Facebook of retweet de winactie op Twitter.

25 reacties op “Winactie: Mia Madre op DVD

  1. Ik ben sowieso een fan van Italiaanse films en het werk van Moretti ken ik. Niet alles valt in de smaak, maar zijn meeste films zijn sterk en deze lijkt me wel goed. Ik zou hem dus heel graag aan mijn collectie toevoegen

  2. en wat ik nog vergat; nog een reden om hem te gaan kijken : Turturro!! Geweldig; leuke film dus om in je collectie te hebben, kun je hem ook nog eens aan anderen uitlenen….

  3. Ik herken het hectische leven waarin je keuzes moet maken en er zorg in de familie nodig is. Ik ben benieuwd naar de herkenning!

  4. Jaahaaaa geweldig trailertje, die wil ik wel zien 🙂 lekker op de bank met een theetje en een lekkere koek, een goede film.. wat wil een mens nog meer?

  5. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de film, ik doe graag mee, ik wil de film graag zien !! 🙂

  6. Ik heb de film helaas gemist in de bioscoop (filmhuisfilms draaien hier maar 1 keer per week). Het leek me een hele interessante film, zeker nadat ik de recensies gelezen had. Ik doe graag mee!

  7. ik ben dol op goede dramafilms en helaas komen er daar weinig van uit. deze film lijkt me erg mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.