The Night Before (2015) – Recensie

Recensie The Night Before

Seth Rogen en Joseph Gordon-Levitt werkten een aantal jaar geleden al samen in 50/50 en lieten ze zien dat de twee een goede combinatie vormen. Het onderwerp van die film was kanker (waar ook grappen over werden gemaakt), maar The Night Before is een stuk lichter en speelt zich af tijdens de kerst. Samen met Anthony Mackie vormen ze een vriendenclub die elk jaar samen komen om een traditie voort te zetten die ontstond toen de ouders van Ethan (Gordon-Levitt) tijdens de kerst overleden tijdens een ongeluk. Een hele andere setting dus en een echte kerstfilm. De film kwam pas uit op DVD en alhoewel het misschien een vreemd tijdstip is om een kerstfilm te kijken was ik toch erg benieuwd of dit een geslaagde komedie zou zijn.

Review The Night Before

Aangezien de heren inmiddels al wat ouder zijn geworden en Isaac (Rogen) op het punt staat om vader te worden en Chris (Mackie) een succesvolle football speler is geworden zal dit jaar het laatste jaar zijn dat ze samen kerstavond zullen doorbrengen. Al jaren dromen ze er van om naar het bijna mythische “Nutcracker ball” te gaan, waarvoor je de kaartjes niet kan kopen. Ethan weet er echter drie te bemachtigen en samen lopen de drie vrienden eerst hun traditionele ritueel af om daarna naar het feest te gaan. De avond loopt echter niet helemaal zoals ze hadden gepland. Isaac krijgt van z’n vrouw een doosje met allerlei drugs die hij probeert en zich daardoor vreemd gaat gedragen, Chris heeft aan z’n teammaat beloofd om wiet mee te nemen en moet op zoek naar een verkoper en Ethan worstelt nog steeds met z’n stukgelopen relatie.

“een leuke, vermakelijke film…”


 Je hebt van die films waar de vibe meteen al vanaf het begin goed is en dat was voor mij bij The Night Before al meteen zo. De voiceover waarmee de film start was grappig, de tradities van de drie vrienden leuk (foute kerstsweaters, hip hop karaoke) en de acteurs hebben veel energie samen. De film zit vol geslaagde grappen, grappige verwijzingen naar andere kerstfilms en leuke cameo’s, waarvan Michael Shannon geniaal is als drugsdealer Mr.Green. The Night Before is een kerstfilm die gecombineerd is met een wietfilm (hoe kan het ook anders met Seth Rogen) en dat levert een leuke, vermakelijke film op waardoor je eigenlijk vergeet dat het nu helemaal geen kerst is.

8 reacties op “The Night Before (2015) – Recensie

  1. Rogen & Gordon-Levitt zie ik beiden graag aan het werk en vond hun 50/50 dik de moeite waard. Deze wilde ik al graag zien maar ik probeer toch nog wel te wachten zodat ik deze rond de kerstdagen kan kijken. Dan hoef ik niet meer te klagen dat er geen (goede) nieuwe kerstfilms zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.