Vraag van de week: Ga je nog steeds naar de bioscoop als deze een klein scherm heeft?

Vraag van de week

Wat is de reden dat je films in de bioscoop wilt zien? Ik denk dat hier voor de meeste mensen drie mogelijke antwoorden zijn. Als eerste omdat de film nergens anders te zien is, ten tweede voor sociale redenen en als laatste om een film op een groot scherm te zien. Maar bij die laatste vroeg ik me af hoe dat zit bij oudere en kleine bioscopen. Vaak hebben die schermen die een stuk kleiner zijn en waarbij je het gevoel hebt dat je in een grote huiskamer zit. Gelukkig hebben bijna alle bioscopen waar ik naartoe ga grote schermen, maar bij Cinerama in Rotterdam zijn er nog wat kleinere zaaltjes, waar ik ook wel eens naar toe ben geweest. Natuurlijk heb ik nog steeds kunnen genieten van de films die ik daar zag, maar ik vroeg me wel af of de ervaring heel erg anders geweest zou zijn als ik dezelfde film thuis zou bekijken.

Ga je nog steeds naar de bioscoop als deze een klein scherm heeft?

14 reacties op “Vraag van de week: Ga je nog steeds naar de bioscoop als deze een klein scherm heeft?

  1. De enige reden waarom ik naar de bioscoop ga, is omdat je daar ongestoord (meestal toch) naar een film kan kijken, in optimale omstandigheden. Zelfs al heb je thuis een groot scherm en surround geluid, dan nog blijft de ervaring anders.
    Ik ga vaak naar zaaltjes met kleinere schermen en stoor me daar eigenlijk nooit aan. Dus, JA, ik zou nog steeds gaan als de bioscoop kleinere schermen zou hebben 😉

  2. Ik vind dat een groter scherm niet altijd beter is. Dus ja, ik ga ook nog steeds naar de bioscoop als een klein(er) scherm heeft 🙂 Soms heeft het ook wel iets speciaals. Zo zag ik een aantal jaren geleden Black Swan in het Louis Hartlooper Complex en dat geeft dan toch wel extra sfeer. Ondanks dat het scherm zeer klein is.

  3. Ik ga wel eens naar The Movies in Amsterdam en deze bioscoop heeft ook veel kleine schermen. Ik zie persoonlijk de grote blockbusters liever op groot scherm in een Pathé, maar filmhuisfilms komen prachtig tot zijn recht in een sfeervolle en mooie omgeving en dan neem ik het kleine scherm voor lief 🙂

  4. Ik kijk heel graag films in de bioscoop. Het liefst wel in kleinere bioscopen, want vind persoonlijk dat daar ook een beter publiek komt. Als je b.v Pathé in Rotterdam ziet op sommige tijden, dan wordt een film kijken in de bios een stuk minder leuk. Snap ook niet waarom mensen naar de bioscoop gaan en dan continu door de film praten, telefoon bekijken, selfies maken (tijdens de film), en met eten en drinken gooien. Ga dus nu liever naar een kleine bioscoop hier in alblasserdam of the movies in dordrecht.

    • Ja, ik ga nooit naar Pathé op piektijden, dus dat heb ik gelukkig nooit echt meegemaakt, maar dat kan af en toe zeker frustrerend zijn.

  5. Kom nog maar zelden in een theater met een kleiner scherm maar ik zou me vooral laten leiden door de keuze van een film. Het maakt me dan niet zoveel uit of dat het een groot of klein scherm is. Hoe groter hoe beter maar ik zou niet een film laten schieten alleen maar voor een klein scherm.

  6. Ik ga nog steeds naar Cinerama, dus het antwoord is ja. De films die ik graag in de bios zien hoeven niet perse op groot scherm. Alleen de blockbusters, maar daar houden de bioscopen al rekening mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.