Son of a Gun (2014) – Recensie

Review Son of a Gun

Ewan McGregor heb ik altijd een goede acteur gevonden vanaf het moment dat ik hem zag in Trainspotting. Het is geen acteur die dezelfde soort rollen doet en daardoor een heel gevarieerde lijst aan films op z’n naam heeft staan. Een acteur die niet alleen in leuke komedies zit, maar ook in Star Wars speelde en overtuigende dramatische rollen neerzette zoals bijvoorbeeld in The Impossible. Toen ik een foto van hem zag met een lange baard in deze Australische film was ik dan ook erg benieuwd.

Recensie Son of a Gun

Son of a Gun is een film die je in verschillende genres zou kunnen indelen. Dit is vooral een misdaad-film, maar daarnaast bevat het elementen uit gevangenisfilms, heist films en mafia films. Het verhaal draait om de 19-jarige JR (Brenton Thwaites) die na een klein misdrijf voor zes maanden de gevangenis in gaat. Hij moet in het harde gevangenisleven, waarin hij er getuige van is hoe z’n celmaat regelmatig verkracht wordt, zien te overleven en komt in contact met Brendan Lynch (Ewan McGregor). Wanneer JR uiteindelijk vrijkomt moet hij contact opnemen met de voormalige opdrachtgever van Brendan, die een gewaagd plan heeft dat JR moet uitvoeren. Hij leert daarbij Tasha (Alicia Vikander) kennen en ontwikkeld gevoelens voor haar die echter gevaarlijk zijn omdat dit tot problemen kan leiden. Ondanks z’n jonge leeftijd zal JR een aantal beslissingen moeten nemen waarmee hij onvermijdelijk vijanden zal maken.

“een echte rollercoaster…”


 De film is een echte rollercoaster waarin je geen moment weet welke richting het verhaal nu weer zal gaan. Natuurlijk bevat het af en toe wat clichés, dat is binnen dit genre niet te vermijden, maar ik leefde compleet mee met JR, die op veel vlakken nog levenservaring mist en probeert de juiste keuzes te maken en anderen te slim af te zijn. McGregor zet weer een solide rol neer en injecteert z’n karakter met de juiste emoties en dreiging om je te doen geloven dat dit een crimineel is waar je voor op moet passen.

Met z’n combinatie van drama, actie en een romantische angle is Son of a Gun een heerlijke, Australische misdaadfilm geworden die me zeer positief wist te verrassen.

6 reacties op “Son of a Gun (2014) – Recensie

  1. Ik keek deze ook vanwege McGregor maar heb me er minder goed mee kunnen vermaken. Vond het vooral storend dat er teveel randzaken in zaten en dat de ontknoping wel erg opzichtig was. Zeker niet slecht maar in mijn optiek geen meesterwerk.

    • Dat kan ik ook begrijpen en de meeste recensies waren niet superpositief, maar ik vond die mix en al die extra elementen wel wat hebben.

    • In Shallow Grave was hij inderdaad ook goed, de film zelf overigens ook 🙂 Dan moet je deze zeker ook bekijken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.