Winactie: TOMORROW prijzenpakket

Winactie Tomorrow

Deze week gaat de positieve documentaire TOMORROW in de bioscoop draaien. In samenwerking met Cinéart geeft De Filmkijker vrijkaartjes voor de film weg en Het Nieuwe Kliekjes boek van Puck Kerkhoven. Meedoen?

Over de film

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

Tomorrow documentaire

Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards en Beginners) vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.

TOMORROW van Cyril Dion en Mélanie Laurent won de Gouden Salamander op het Festival van Sarlat en de prijs voor de beste documentaire op het Ram Dam Festival van Tournai. Daarnaast ontving de film een César voor Beste Documentaire en een nominatie voor een Prix Lumière in dezelfde categorie.

Wat moet je doen?

Laat hieronder weten wat je favoriete documentaire is en waarom jij graag TOMORROW zou willen zien. En ik waardeer het natuurlijk altijd als je deze actie deelt op Facebook of Twitter.

14 reacties op “Winactie: TOMORROW prijzenpakket

 1. Ik vind documentaires echt heel leuk om te kijken. Ik probeer er zoveel mogelijk te kijken. Zowel op Netflix, Youtube, TV of dvd/Blu-ray.

  Een aantal van mijn favoriete zijn: Metal: a headbanger’s journey, Cocaine Cowboys, Life Itself (dit is sowieso een docu die je gezien moet hebben, zeker als filmliefhebber), Pearl Jam: Twenty, Some Kind of Monster, en zowat alles van Michael Moore.

  En waarom ik deze documentaire wil zien is omdat me het erg interessant lijkt wat mensen van verschillende landen denken over hetzelfde probleem in de wereld. En benieuwd of ik er zelf ook bewustere ideeën over aan hou. Ook hoor en lees ik er zeer goede verhalen over op het internet.

 2. Ik vind Wildlife een hele mooie documentaire, eigenlijk alles wat met dieren te maken heeft is de moeite waard om te bekijken

 3. Ik kijk graag naar Planet Earth,
  heel erg mooi om naar te kijken :).
  Ik zou de documentaire graag willen zien, ben er erg nieuwsgierig naar !!! 🙂

 4. Mijn favoriete documentaire is Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills. Niet alleen zit je geboeid te kijken vanaf de eerste seconde, maar deze docu laat ook nog eens zien dat een documentaire een goede manier is om belangrijke onderwerpen aan de orde te stellen en invloed te hebben op de discussie.

  Ik verwacht hetzelfde van Tomorrow en zou deze documentaire dan ook graag gaan zien in de bioscoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.