Stealing Time (2011) – Korte film recensie

Recensie Stealing Time

De creativiteit van het menselijk brein kent geen limieten en het is altijd fascinerend om te zien wat er allemaal uitgevonden wordt, maar ook welke theorieën er worden bedacht voor zaken die we in principe niet kunnen waarnemen. Het spreekt tot de verbeelding en de beste films weten dat ook vaak te doen, of dat nu op technisch vlak is zoals de eerste Matrix film deed of op emotioneel vlak zoals een Black Swan. Een favoriet van mij is altijd tijdreizen geweest omdat het je in staat stelt te dromen over zowel de toekomst als het verleden en ik blijf dan ook films die over het onderwerp gaan verorberen, inclusief korte films zoals Stealing Time.

Review Stealing Time

Het is een jonge uitvinder eindelijk gelukt om z’n droom waar te maken: Een tijdreismachine te bouwen. Hij test het apparaat op z’n hond uit en besluit het apparaat zelf te proberen, wat de start is van een aantal onverwachte gebeurtenissen. Stealing Time is geen big-budget film, maar weet dankzij het slimme script en humor een vermakelijke 18 minuten op te leveren, die je na het zien waarschijnlijk een tweede keer zal willen zien om te controleren of je alles begrijpt.

2 reacties op “Stealing Time (2011) – Korte film recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.