It’s Already Tomorrow in Hong Kong (2015) – Recensie

Recensie It's already tomorrow in Hong Kong

Het ontmoeten van nieuwe mensen is altijd een uitdaging, want je weet nooit of je een klik met die andere persoon hebt en of er op een gegeven moment ongemakkelijke stiltes vallen. Als die klik er wel is dan blijf je doorpraten en lijkt de tijd voorbij te vliegen en kan zo’n ontmoeting uitgroeien tot een mooie vriendschap en soms nog meer. Als je iemand tijdens een vakantie ontmoet en je beide niet uit het land komt waar je bent zorgt dat ook voor een band, iets dat een film als Lost in Translation perfect in beeld wist te brengen. Regisseuse Emily Ting had toen ze voor haar werk een tijd in Hong Kong was zo’n ervaring en baseerde daar haar eerste speelfilm op.

Review It's Already tomorrow in Hong Kong

Ruby (Jamie Chung) is een Amerikaanse ontwerpster die voor haar werk in Hong Kong is. Ze heeft afgesproken met een aantal vriendinnen, maar omdat ze de stad niet kent, verdwaalt ze. Ze vraagt een Amerikaanse expat, Josh (Bryan Greenberg), om haar op weg te helpen. Hij besluit met haar mee te lopen en de twee raken aan de praat. Het gesprek gaat over van alles, waarom ze beide in Hong Kong zijn, hun werk en hun dromen. Er is een connectie tussen Ruby en Josh en het begin van wat vonken, maar het is de vraag of het de juiste tijd en plaats is voor meer.

“speelsheid, nieuwsgierigheid en chemie…”


 Ik sprak Emily Ting over haar film (interview is hier te lezen) en ze vertelde me dat ze geïnspireerd was door films als de Before trilogie en Lost in Translation. En It’s Already Tomorrow in Hong Kong heeft duidelijk de vibe van die films. De eerste ontmoeting tussen twee mensen, de lange wandelingen en een buitenlandse stad die prachtig in beeld wordt gebracht als derde personage. Zo’n film staat of valt met de band die je als kijker hebt met de hoofdpersonen en Jamie Chung en Bryan Greenberg, die in het echt een koppel zijn, weten de speelsheid, nieuwsgierigheid en chemie tussen de twee erg overtuigend neer te zetten. De conversaties die ze hebben voelen compleet natuurlijk aan. Dit is het type film waar ik een zwak voor heb en ik heb me dan ook heel erg vermaakt met deze film. Het einde (waar ik verder niets over zal zeggen) was precies waar ik op hoopte. De film is op het moment nog moeilijk te zien (tenzij je ‘m via de Amerikaanse iTunes store weet te bemachtigen), maar is er eentje om op je radar te houden.

9 reacties op “It’s Already Tomorrow in Hong Kong (2015) – Recensie

  1. Zo zeg dit klinkt mij ook wel als muziek in de oren! Als ie bijna net zo goed is als Before Sunrise…. Pluspunt is Greenberg in de hoofdrol. Die kan ik wel waarderen (vond hem heel goed in de serie How to Make it in America)

  2. Pingback: Verslag | De allereerste Filmblog Get Together • Reviews & Roses

  3. Pingback: Filmrecensie | Already Tomorrow in Hong Kong • Reviews & Roses

  4. Pingback: Comfort (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.