The Distance Between (2012) – Korte film recensie

The Distance Between recensie

Alhoewel ik niet de grootste fan ben van romantische komedies, hou ik wel heel erg van romantische films. Toegegeven, de twee kunnen overlappen en dat succesvol doen, zoals bijvoorbeeld (500) Days of Summer maar ik kijk liever een film als Before Sunrise dan 27 Dresses. Het gevoel tussen de twee is namelijk erg groot en ik hou meer van het natuurlijke gevoel van de eerste. Toen ik deze korte film tegenkwam, geregisseerd door Emily Ting, was ik erg benieuwd in welk kamp deze zou vallen.

Review The Distance Between

Het verhaal draait om Jen en Ian, twee huisgenoten die al een geruime tijd op elkaar verliefd zijn, maar het elkaar niet verteld hebben. Op speelse wijze wordt hun situatie in beeld gebracht door verschillende teksten en de film ziet er erg clean uit, waarbij vooral de geel-accenten bij Jen de film een unieke look geven. Een erg leuke film waarbij je hoopt dat de twee uiteindelijk hun gevoelens voor elkaar bekend maken. Of dat ook gebeurt dat moet je zelf uitvinden in deze, iets meer dan acht minuten durende, korte film.

3 reacties op “The Distance Between (2012) – Korte film recensie

  1. Wat een heerlijk schattig filmpje. Hoewel ik mij afvraag hoe zij ooit een jaar lang hun gevoelens niet hebben kunnen uitten, vond ik het zo leuk uitgewerkt. ^^

    • Niet te veel over nadenken Wilco 😉 Maar de uitwerking is fantastisch. Ik heb trouwens binnenkort een interview op de blog met de regisseur van deze short over haar nieuwe film It’s Already Tomorrow in Hong Kong.

  2. Pingback: De Filmkijker interviewt… Emily Ting | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.