The Perfect Guy (2015) – Recensie

Recensie The Perfect Guy

We hebben allemaal wel onze obsessies. Gezonde, positieve obsessies is natuurlijk niets mis mee. Of dat nu heel tijdelijk is als je bijvoorbeeld heel graag een bepaald artikel wilt kopen en je je helemaal inleest/Youtube video’s er over bekijkt en niet kan wachten tot het op je deurmat valt (of heb ik dat alleen maar?) of het tot je willen nemen van heel veel informatie over een specifiek onderwerp. Een obsessie geeft je een drive, motivatie om dingen te doen en soms je te pushen naar een indrukwekkend resultaat. Maar een obsessie kan ook de andere kant opgaan en er toe leiden dat je nergens anders meer een oog voor hebt, je niet langer normaal functioneert en in sommige situaties ook anderen emotioneel raakt. Hoe dat kan uitpakken laat The Perfect Guy zien.

Review The Perfect Guy

Leah (Sanaa Lathan) is een succesvolle lobbyist die samen met haar vriend Dave (Morris Chestnut) al een paar jaar gelukkig samenwoont. Er broeit echter iets onder het oppervlak en na een bezoek aan vrienden krijgen de twee ruzie en besluit Dave te vertrekken. Leah pakt haar leven weer op en ontmoet de charmante Carter (Michael Ealy) die in korte tijd haar hart weet te veroveren. Ze intoduceert hem aan haar ouders en ook die weet hij in te palmen, maar op de weg naar huis ziet Leah een kant van Carter die ze nog niet eerder gezien heeft. Een kant die haar zo bang maakt dat ze besluit een punt achter hun relatie te zettten. Carter gaat daar echter niet mee akkoord en verandert van “the perfect guy” in een obsessieve stalker.

“weinig verrassingen…”


 Soms zou je willen dat je niet al een bepaalde “last” aan filmkennis meedraagt, dat je niet de ervaring hebt om te kunnen voorspellen hoe een bepaalde situatie zich zal gaan ontwikkelen. Helaas is dat voor mij wel zo en The Perfect Guy heeft maar weinig verrassingen in petto voor de doorgewinterde kijker. Toch is dit dankzij het sterke acteerwerk van Ealy en Lathan geen vervelende film om te kijken en het is uiteindelijk een vermakelijk tussendoortje die meer originaliteit had moeten hebben om echt indruk te maken.

10 reacties op “The Perfect Guy (2015) – Recensie

    • Ik kan me die recensie nog herinneren, erg leuk geschreven. Ik kan een lagere score wel begrijpen, maar uiteindelijk heb ik me er nog redelijk mee vermaakt, dus vandaar een zesje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.