Alvin and the Chipmunks: The Road Chip (2015) – Recensie

Recensie Alvin and the chipmunks roadchip

Het is als ouder niet altijd een pretje om naar de film te moeten gaan. Natuurlijk is het heerlijk om met je kind tijd door te brengen en na afloop over een film te praten, maar soms willen ze graag naar films toe waar je zelf niet al te enthousiast over bent. Recent moest ik nog door de nieuwste, slaapverwekkende film van Woezel en Pip heen zitten, maar maakte het plezier van m’n dochter het één en ander goed. Tijdens de vorige vakantie was de keuze gevallen op de nieuwste Alvin and the Chipmunks film en omdat ik niet zeker wist of de andere films die draaiden geschikt zouden zijn gingen we ook daadwerkelijk naar deze derde film in de serie. De eerste film was niet bijzonder goed, maar ik wilde deze film ook een kans geven. Dat had ik beter niet kunnen doen.

Review Alvin and the chipmunks roadchip

Wanneer de chipmunks er achter komen dat Dave een nieuwe vriendin heeft waarmee hij naar Miami, Florida gaat en hij ook nog eens een dure ring blijkt te hebben, willen ze er alles aan doen om hem te stoppen. Ze moeten daarvoor samenwerken met de zoon van van Dave’s vriendin, die ze bij hun eerste ontmoeting als vuil behandelt. Ze pakken samen het vliegtuig, maar wanneer ze op een no-fly lijst terecht komen en het ook nog eens aan de stok krijgen met een air marshall die een hekel aan ze heeft wordt het een road trip met de nodige obstakels. Het is een erg mager verhaal dat als excuus wordt gebruikt om de drie chipmunks in allerlei (niet grappige) situaties te laten belanden.

“bedroevend slecht uitgewerkt…”


 Als ik met één gevoel zat tijdens het kijken van deze film was het dat de humor bedroevend laag van nivo was. Daarnaast bezit de film ook geen moment echte filmmagie en realiseer je je de hele speelduur dat je naar sets zit te kijken waar wat mensen op staan te acteren. Het verhaal is bedroevend slecht uitgewerkt en het was een lange zit. Na afloop vertelde m’n dochter dat ze het een leuke film vond, maar toen ik haar vroeg wat dan haar favoriete moment was kond ze niets opnoemen. Dat bewijst wel hoe weinig indruk deze film weet te maken. Het aantal muzikale nummers (het idee achter deze karakters) is uitermate beperkt en alleen het Uptown Funk optreden is echt aanstekelijk uitgevoerd. Mocht je binnenkort met je kind(eren) naar de bioscoop gaan, dan is het een verstandige keuze om deze film links te laten liggen.

10 reacties op “Alvin and the Chipmunks: The Road Chip (2015) – Recensie

 1. Gelukkig heeft mijn moeder deze met de kinderen gezien en heb ik Zootropolis met ze gezien. Maar ben het met je eens , als de kinderen het leuk vinden maakt dat veel goed.

  • Inderdaad, voor je kinderen zou ik Zootropolis kiezen. Ik vroeg me al een beetje af waarom je deze film nog durfde te zien, maar je bent er in ieder geval levend vandaan gekomen.

   • Die draaide nog niet en dat is daarnaast een film waar ik nog even mee wacht tot ze wat ouder is. Verder draaide er niets waar ik blind heen wilde gaan zonder het eerst zelf te hebben bekeken.

  • Jawel, maar het is fijner als je er zelf ook plezier aan hebt. Anders is anderhalf uur in een filmzaal met veel kinderen toch wel redelijk lang.

 2. Ik vond het een goede film en ook sommige dingen erg grappig.
  De films was voor oudere kinderen ook leuk.

  Minder leuk was dat er veel jonge kinderen in de zaal waren.
  Film duurde erg lang.
  De pauze tekort.
  Slechte trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published.