Paradox (2006) – Korte film recensie

Recensie paradox

Gezien de leuke reacties op m’n recensie van de korte film Soft heb ik besloten wat vaker ook korte films te bespreken die via sites als Vimeo en Youtube te bekijken zijn. Door in de titel “korte film recensie” te gebruiken kun je dus in het vervolg makkelijk herkennen dat het films zijn die je meteen kan zien.

Korte films moeten in een kort tijdsbestek een verhaal of concept neerzetten dat meteen je aandacht grijpt en Paradox slaagt daar erg goed in. Een man wordt wakker op de bodem van een put en ziet daar nog een man zitten. De twee beginnen te praten en al snel blijkt dat ze beide uit een andere tijdsperiode komen. De vraag is alleen wie van de twee gelijk heeft?

Review Paradox

Met z’n simpele setting draait deze film vooral om de interactie tussen de twee mannen en ben je als kijker helemaal geïnvesteerd in hun conversatie en probeer je er ook achter te komen wat er precies aan de hand is, wie van de twee misschien iets zegt waardoor je dit mysterie kan oplossen. Het zijn een strakke 19 minuten die resulteren in een einde dat veel voldoening geeft.

6 reacties op “Paradox (2006) – Korte film recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.