Ellis (2015) – Recensie

Review Ellis

Ellis Island, New York. Een verlaten, vervallen gebouw waar de verf van de muur is afgebladderd lijkt ver voorbij z’n glorietijd te zijn. Maar deze plek, op dit eiland is belangrijk, want het is vanuit deze plek dat een groot deel van Amerika bevolkt werd. Het is deze plek waar miljoenen Europeanen, uit diverse landen, na een zware boottocht aankwamen in de hoop een nieuw leven te beginnen, om de Amerikaanse droom waar te maken. Mensen die alles wat hen dierbaar was achterlieten en een onzekere toekomst tegemoet gingen. Ellis vertelt het verhaal van één migrant en probeert die plek op Ellis Island weer tot leven te brengen.

Recensie Ellis

In deze korte film (15 minuten) zien we Robert de Niro, die ook de voiceover doet, door het vervallen gebouw lopen waarop diverse foto’s van migranten geplakt zijn. Het verhaal dat hij vertelt is er één van velen en is er eentje zoals er op het moment waarschijnlijk door de huidige vluchtelingen ook zou kunnen worden verteld. Ondanks de korte speeltijd slaagt deze film er in om dankzij prachtig geschoten beelden en het sterke verhaal een diepe indruk achter te laten.

Ellis is te zien via Netflix

4 reacties op “Ellis (2015) – Recensie

  1. De eerste tien minuten zat ik verbaasd te bedenken waar de film heenwilde, totdat ik mij bedacht dat het een documentaire is en de titel sloeg op Ellis Island lol

    • En na die tien minuten was het al bijna voorbij 😉 Zag op Twitter dat je het uiteindelijk wel hebt kunnen waarderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.