Killing Them Safely (2015) – Recensie

Killing them safely review

Als je als politiemacht te maken hebt met veel geweld en dat bij arrestaties regelmatig door politiemensen aan den lijve ondervonden wordt, dan sta je open voor middelen die er voor zorgen dat je het gevaar neutraliseert. Natuurlijk zijn wapens effectief, maar de risico’s ervan zijn groot, pepperspray kan werken, maar niet iedere persoon laat zich er door tegenhouden. Als je dan hoort over de taser, een apparaat dat de aanvaller meteen op de grond krijgt en waar verder geen risico’s aan kleven, dan ontvang je dat product met open armen.

Het betekende voor het enige bedrijf ter wereld dat tasers produceert, Taser International, een snelle groei, met een groot aantal politiemachten in verschillende steden en landen. Maar zijn die tasers daadwerkelijk zo veilig als het bedrijf beweert?

Killing them safely recensie

Deze documentaire laat een aantal zaken zien waarbij de getaserde personen het niet hebben kunnen navertellen en de rechtszaken die hier uit voort kwamen. Terwijl Taser International vol blijft houden dat het product ongevaarlijk is komen er steeds meer feiten boven tafel die dit in twijfel stellen. Door middel van beelden van de incidenten, rechtszaken, nieuwberichten en interviews met Taser International zelf krijg je als kijker een goed beeld van de gevaren.

Deze film probeert vooral de vinger richting Taser zelf te wijzen en daar ligt zeker een bepaalde verantwoordelijkheid, maar laat de opleiding en de manier waarop en wanneer het gebruikt wordt onderbelicht. Daardoor slaagt Killing Them Safely er niet helemaal in hetzelfde impact dat een documentaire als Black Fish wel had te bereiken. Desondanks is het wel een film die genoeg informatie geeft om genoeg inzicht te krijgen over deze materie.

4 reacties op “Killing Them Safely (2015) – Recensie

    • Dat wist ik ook niet, maar daarmee begrijp je wel waarom het bedrijf zoveel geld uitgeeft om zichzelf te verdedigen…ze zijn monopolist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.