Trophy Kids (2013) – Recensie

Recensie Trophy Kids

Als ouder wil je natuurlijk altijd het beste voor je kind, zover dat natuurlijk tot de mogelijkheden behoort. Je stimuleert ze om bepaalde kennis op te doen en probeert interesses aan te wakkeren door te investeren in de zaken die ze er voor nodig hebben. Dat alles doe je in de hoop dat het ze uiteindelijk zal helpen om succesvol te zijn in de maatschappij. Zelf denk ik dat het goed is om kinderen van allerlei dingen te laten proberen, zodat ze weten wat ze leuk vinden en wat er niet bij ze past. Er zijn echter ook ouders die een bepaalde visie hebben van wat hun kind moet zijn en er alles aan doen om hun eigen droom met behulp van/door hun kinderen waar te maken.

Review Trophy Kids

In Trophy Kids worden een aantal van zulke ouders gevolgd. Er is een vader die door het succes van z’n bedrijven niet langer hoeft te werken en al z’n geld in de training van z’n zoon steekt om een succesvol basketballer te worden, een ander wil van z’n dochter de volgende Tiger Woods maken en geeft daar bijna al z’n besteedbaar uitkomen aan uit. Een derde vader drilt z’n zoon dag in/dag uit om American Football te spelen en een moeder doet er alles aan om haar twee zonen de top in tennis te laten bereiken.

Met uitzondering van de moeder valt het bij de overige drie op hoe graag ze willen dat hun kinderen succesvol zijn. Dat ze zich daarbij keihard richting hen opstellen en soms meer een dictator zijn dan een vader die van z’n kind houdt lijkt hen niet uit te maken. De vader van de golfster is tijdens een wedstrijd zo boos op z’n dochtertje dat hij woorden over haar gebruikt die totaal niet kunnen. De vader van de American Football speler heeft zo’n impact op de psyche van z’n zoon dat je duidelijk ziet dat hij de sport niet leuk vindt en toch elke keer verbaal met de grond gelijk wordt gemaakt als hij weer iets niet gedaan heeft zoals z’n vader wil. Ik vond dat toch wel erg schokkend om te zien en wenst dat er iets aan gedaan zou kunnen worden. Toch mist deze documentaire de kant van de kinderen, die bijna niet aan het woord komen of experts die vertellen wat de impact kan zijn van zo’n leven. Het maakt daardoor van Trophy Kids een film die iets te eenzijdig is.

Trophy Kids is beschikbaar via Netflix

2 reacties op “Trophy Kids (2013) – Recensie

    • Ja, helaas….maar als je een andere documentaire wilt zien op Netflix die erg de moeite waard is, dan moet je For Grace opzetten. Recensie ervan volgt op dinsdag, maar die vond ik fantastisch! En het gaat over een chef, dus denk dat jij ‘m ook wel gaat waarderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.