Filmsite Spotlight: Naar de Film

Filmsite-spotlight-naar de film

Het aantal spotlights dat ik al gedaan heb heeft al een mooi aantal bereikt en ik was eigenlijk verrast toen ik er achter kwam dat ik Naar de Film nog nooit in het zonnetje gezet had. Richard, die verantwoordelijk is voor deze filmblog is schrijft niet alleen regelmatig op z’n eigen site, maar is ook erg actief met lezen en reacties achterlaten bij andere collega bloggers. Tijd dus om wat meer te weten te komen over hem en Naar de Film.

Naar de film
Wat is de onstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
Ik ben een groot filmliefhebber die ooit zijn droom heeft verwezenlijkt en de trotse eigenaar was van een eigen videotheek. Tijdens deze periode adviseerde ik heel veel klanten over de meest uiteenlopende films en kon ik, volgens mij althans, prima beargumenteren wat een film goed / minder goed maakte. Ooit had ik hiervoor ook een eigen blog maar die data heb ik alweer wat jaartjes terug compleet verwijderd. Iets waar ik nu nog wel spijt van heb.

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Er is op mijn site weinig ruimte voor achtergrondartikelen en er is vrijwel alleen aandacht voor recensies. Niet dat ik het niet leuk vind om achtergrondartikelen te schrijven maar het ontbreekt me simpelweg aan tijd. Toch ben ik in staat om vrijwel dagelijks een recensie te plaatsen dus de trouwe lezer heeft volgens mij niet echt te klagen. Ook onderscheidend vind ik de lengte van mijn recensies die ik nogal aan de lange kant vind.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
De grootste voldoening haal ik wel uit het feit dat ik met enige regelmaat kijk wat ik in de afgelopen weken / maanden geschreven heb. Ook vind ik het leuk om een recensie van een paar maanden geleden erbij te nemen om te kijken wat ik indertijd nu echt vond van die ene serie / film. Niet in de laatste plaats zijn de reacties van bezoekers ook essentieel want eenieder die claimt dat deze voor hem / haar onbelangrijk zijn liegt volgens mij wel (een beetje).

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Of ik inderdaad anders naar films ben gaan kijken weet ik niet maar het is wel zo dat hoe meer films je kijkt hoe meer bepaalde zaken gaan opvallen / worden herkend. Maar dat is dan volgens mij meer een kwestie van ervaring dan dat het veroorzaakt wordt door het bloggen zelf.

Wat is het favoriete artikel dat je hebt geschreven?
Slechtste films naar de film
Heel veel artikelen heb ik tot op heden nog niet geschreven (maar hey, Naar de Film bestaat pas bijna één jaar) maar als ik één moet noemen dan is het mijn opsomming van de 25 slechtste films allertijden. In dit artikel tel ik af van #25 naar #21.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Er wordt me regelmatig de vraag gesteld wat ik nu de beste film allertijden vind maar dat is een onmogelijke vraag om te beantwoorden omdat een actiefilm zich moeilijk laat vergelijken bijvoorbeeld een comedy. Ik heb niet echt een alltime favorite list (nog niet) maar de eerste vijf favo titels die nu te binnen schieten zijn:

Kill Bill: Volume 2
Kill BilL volume 2

The Dark Knight
The Dark Knight

The Lord of the Rings: The Two Towers
Lord of the Rings Two Towrs

Schindler’s List
Schindler's List

The Godfather
TheGodfather

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Ik probeer een gemiddelde aan te houden van 1 per dag maar dat streven wordt in de weg gezeten door de vele sterke series die mijn aandacht ook verdienen. Ik hoef niemand te vertellen dat daar ook erg veel tijd in gaat zitten dus ik hou het op 4 films per week en een stuk of 5 afleveringen van een serie. Maar dat aantal kan sterk variëren.

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Vroeger was ook ik een fervente VHS / DVD verzamelaar met een meer dan aardige collective maar daar ben ik inmiddels wel mee gestopt. Toch heb ik nog steeds een aantal prachtige collectables in huis die ook dikwijls nog eens gesigneerd zijn ook. Het mooiste is denk ik wel een door David Carradine gesigneerd replica van Bill’s zwaard uit de Kill Bill films.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Ja, wist je dat in 2016 de eerste film gathering voor collega bloggers georganiseerd gaat worden?
Hahaha, dat klopt inderdaad. Ik ben hiermee bezig en zal binnenkort een post plaatsen of een mail naar iedereen sturen om het wat concreter te gaan maken. Richard zal in ieder geval aanwezig zijn 😉

6 reacties op “Filmsite Spotlight: Naar de Film

  1. Leuk dat Richard en zijn blog ook in het zonnetje zijn gezet! Ik bezoek Naar de Film ook met veel plezier. 🙂

    Ik ben nog steeds erg benieuwd naar ons team uitje! 😉

    • Natuurlijk, hij is erg actief en schrijft altijd leuk, dus zeker een waardige toevoeging aan de spotlight serie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.