Vraag van de week: Wat vond jij van de Oscars?

Vraag van de week

De Oscars is natuurlijk het evenement binnen de filmwereld waar je als filmliefhebber bijna niet aan kan ontsnappen. Bijna elke filmblogger schrijft er wel iets over en iedereen doet z’n voorspellingen. Zelf heb ik echter helemaal niets met de Oscars. De laatste keer dat ik ze gezien heb was volgens mij toen er nog 19 in het jaartal zat en alhoewel ik misschien nog wel het lijstje van de winnaars zal bekijken is het iets waar ik me totaal niet druk om kan maken. Omdat ik op dat vlak waarschijnlijk een uitzondering ben wil ik toch als vraag deze week de volgende stellen:
Wat vond jij van de Oscars dit jaar?

17 reacties op “Vraag van de week: Wat vond jij van de Oscars?

 1. Dit jaar was ik iets meer benieuwd dan normaal. Dat had alles met Mustang te maken, die wij vorig jaar de beste film was. Helaas heeft hij niet gewonnen, maar Son of Saul. Ook geen straf, want dat ik ook een hele goede film. En ik gun het Leo ook wel, ook al heb ik The Revenant nog niet gezien.

 2. Ben blij dat Ennio Morricone eindelijk een oscar heeft gekregen.Verder valt het op dat de film met de meeste oscars geen oscar heeft in de drie grote categorieën. Is volgens mij een trend die we de laatste jaren vaak zien. En ik vind het raar dat er voor beste film 8 nominaties zijn en voor de overige categorieën 5.

 3. Het blijft natuurlijk de meest prestigieuze prijs om te winnen voor een acteur, dus ik begrijp waarom het zo een big deal is. Vroeger keek ik altijd naar de Oscars, s’nachts vechtend tegen de slaap. Maar net als jij volg ik het eigenlijk ook niet echt meer zoals voorheen. Voor mij als televisieman zijn de Emmy’s interessanter. Dat Stallone niet zou winnen zag ik niet aankomen. Larson, Innaritu en natuurlijk Leo waren de gedoodverfde winnaars, maar ik dacht ook dat Stallone het beeldje niet kon ontgaan. Dat dacht hij vast ook.

 4. Ik vond de ceremonie eigenlijk best tof om te zien! Zat iets meer vaart in dan voorgaande jaren leek het – maar volgens mij was dat één grote illusie. Vond het mooi hoe de hele zaal opstond voor Leo en vond de winst van Ennio Morricone ook heel aandoenlijk.

 5. Een avond die voor mij toch wel uit liep op een deceptie. Natuurlijk was ik wel blij met de winst van DiCaprio en Morricone maar de teleurstelling had vooral te maken met Mad Max.

  Vooraf had ik namelijk nooit gedacht dat de Academy deze film zou belonen maar toen Miller’s film diverse beeldjes mocht ophalen ontstond bij mij zo’n gevoel van dat het zou kunnen. Toch ontzettend jammer dat de grootste prijzen dan toch aan Miller’s team voorbij gaan. Misschien was een clean sweep teveel van het goede geweest maar Beste Regie zou prachtig zijn geweest.

  Spotlight als Beste Film vind ik ook weer zo’n ding. Een typische Academy film maar over een aantal jaar denkt vrijwel niemand er aan terug. Een beetje zoals in dat jaar dat The Hurt Locker het won van Avatar.

  • Oscars draaien natuurlijk om veel meer dan films en denk echt wel dat er ook een politieke component is en dit toch wel een beetje een statement is. Is het een film die mensen zullen herinneren? Denk inderdaad dat dat misschien niet het geval is.

 6. Ik heb me goed vermaakt, met name door de paar verrassingen en het feit dat de pure ambitie van Mad Max: Fury Road werd beloond. De #OscarsSoWhite-grappen gingen te lang door, maar over het algemeen was Chris Rock sterk. Volgend jaar graag Louis C.K. als host 🙂

 7. Ik heb dit jaar niet gekeken, omdat ik vandaag moest werken. Normaal ben ik vrij op maandag en dan probeer ik zo lang mogelijk wakker te blijven om de show te kijken. Dus ik heb er dit jaar niet veel van meegekregen, maar ik had Spotlight wel goed voorspeld als best picture dus dat vond ik wel weer leuk 😉

 8. ‘Spotlight’ heb ik nog niet gezien, maar hij moet wel heel straf zijn om ‘The Revenant’ de Oscar niet te gunnen. DiCaprio verdient zeker zijn Oscar, al was het maar omdat hij er telkens in slaagt om mee te spelen in films die meer zijn dan hersenloze blockbusters. Jammer van Stallone (want ook hij verdiende de Oscar voor zijn carrière en omdat hij hem niet kreeg voor ‘Copland’), hoewel Mark Rylance hem dubbel en dik verdient voor zijn knalprestatie in ‘Bridge of Spies’. Jammer van Jennifer Jason Leigh. Maar langs de andere kant ook oververdiend voor ‘Inside ou’ en zeker ‘Son of Saul’ (de beste film van 2015). Tot slot een kleine bedenking: is het nu echt nodig om iedere song van een James Bond-film de Oscar voor beste song te geven??? Tot volgend jaar 🙂

  • Ik weet hoe lyrisch je bent over The Revenant, dus kan dat gevoel wel begrijpen. Als ik één van de twee nog een keer zou moeten kijken dan zou ik ook voor die film kiezen.

 9. @Kurt: “is het nu echt nodig om iedere song van een James Bond-film de Oscar voor beste song te geven??”

  Dat valt wel mee hoor, dit is na Skyfall pas de tweede Bondsong ooit met een Oscar 🙂 Maar dat maakt het eigenlijk juist erger, uitgerekend dit nummer verdiende het niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.