Vraag van de week: Heeft een film je wel eens geïnspireerd om bepaald voedsel te proeven?

Vraag van de week

Omdat films over zoveel facetten van het leven gaan, zijn er ook genoeg films waar eten een grote (of kleine) rol in speelt. Of dat nu gaat over koks of een karakter die helemaal verslaafd is aan een bepaald gerecht, er zijn genoeg voorbeelden te noemen. De manier waarop voedsel in beeld gebracht wordt kan je af en toe als kijker wel eens nieuwsgierig maken. Recent was dat voor mij het geval na het zien van de film An en heb ik daardoordorayaki gemaakt.

Het is echter niet de eerste keer. In Zombieland is het karakter dat Woody Harrelson speelt op zoek naar Twinkies, die inmiddels nergens te krijgen lijken. Hij geniet er uiteindelijk zo van dat ik het ook moest proeven. Met veel moeite kocht ik een (veel te dure) doos met Twinkies bij een speciaalzaak en wat waren die dingen vies!

Naar aanleiding van Chef’s Table wil ik graag een keer naar Los Angeles om daar in één restaurant dat getoond werd te eten en door de film Chef zou ik graag nog een keer zo’n geroosterd broodje met kaas willen maken.

Heeft een film je wel eens geïnspireerd om bepaald voedsel te proeven?

10 reacties op “Vraag van de week: Heeft een film je wel eens geïnspireerd om bepaald voedsel te proeven?

  1. Ik heb wel eens Smekkies In Alle Smaken gekocht, die jelly-beans uit Harry Potter, telt dit haha? Ook blijf ik nog altijd denken aan die verdomde tosti uit Chef – als die ergens te koop zou zijn, zou ik hem zeker weten kopen!

  2. Is niet zo moeilijk hoor want ik heb niet zo lang geleden zo’n Cuban Sandwich gemaakt inclusief zo’n langzaam gegaard braadstuk. Heerlijk!

    Een hele poos terug ook getracht de chococola saus van Eden geprobeerd te maken maar dat recept was geen lang leven beschoren. In de film ziet het er toch veel aantrekkelijker uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.