Vraag van de week: Mis je de voiceovers in filmtrailers?

Vraag van de week

Alhoewel ik in principe geen trailers meer kijk, zijn er vaak bij voorstellingen waar ik met m’n dochter naar toega trailers van films die ik niet wil zien. Wat me meestal opvalt bij die trailers is dat ze vaak nog een voiceover hebben, iets wat bij “gewone” filmtrailers eigenlijk helemaal verdwenen is.

Ik kan me nog goed herinneren hoe Don LaFontaine bekend stond om z’n stem en z’n “In a world…”, zoals bijvoorbeeld in de onderstaande trailer van Minority Report.

Wanneer je dat vergelijkt met de huidige trailers maakt dat natuurlijk een groot verschil. En alhoewel ik zelf voorstander ben van trailers zonder voiceover geeft het bekijken van zo’n oudere trailer toch een gevoel van nostalgie. Maar wat is jouw mening hierover?

Mis je de voiceovers in filmtrailers?

12 reacties op “Vraag van de week: Mis je de voiceovers in filmtrailers?

    • Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, het materiaal zou sterk genoeg moeten zijn om over te brengen wat er in een film gebeurt. Zoals ik al schreef is het voor mij ook wel een beetje nostalgie.

  1. Haha, voordat ik je blog nog had gelezen zat ik al in m’n hoofd met “in a world..”. Het zal ongetwijfeld de meest gebruikte zin qua voice-overs zijn. πŸ˜› Zelf mis ik het niet.

  2. Ik mis de voice over evenmin maar ik probeer trailers zoveel mogelijk te vermijden. Hoe dat jij dat dan? Het vermijden van trailers? Ik bedoel, in de bioscoop ontkom je er toch ook niet aan?

    • Dat is heel simpel: Als ik alleen ben zet ik gewoon muziek op en hou ik m’n ogen tot het begin van de film gesloten. Als ik met anderen ben doe ik m’n vingers in m’n oren πŸ™‚ En het maakt me niet uit hoe dat er voor anderen uitziet! πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.