De vele gezichten van… Jesse Plemons

Jesse Plemons rollen

Het is een tijdje geleden sinds de laatste “De vele gezichten van…”, maar na het zien van seizoen 2 van Fargo (een must see!) moest ik wel een overzicht maken van de rollen van Jesse Plemons. De eerste keer dat hij me opviel was door z’n rol in Breaking Bad en vooral omdat hij zoveel op Matt Damon leek. Ik ben echter niet de enige die dat dacht, want in de film All the Pretty Horses speelde hij de rol van Matt Damon’s karakter als kind.

Plemons werd geboren op 2 april 1988 in Dallas, Texas. Alhoewel hij gewoon studeerde, heeft hij altijd al acteerrollen gedaan. Z’n eerste werk was al toen hij 3,5 jaar oud was in een Coca Cola reclame. Op z’n achtste begon hij kleine rollen te spelen in films als Varsity Blues en het eerder genoemde All the Pretty Horses. Hij speelde ook in TV series als Walker Texas Ranger, Sabrina The Teenage Witch maar later ook CSI en Grey’s Anatomy. Hij had een grotere rol in de serie Friday Night Lights dat vijf seizoenen duurde en in Breaking Bad. De laatste jaren doet hij ook veel filmrollen zoals in Black Mass, The Program en Bridge of Spies. Hij was recent nog te zien in seizoen 2 van Fargo in een fantastische rol en heeft ook een rol in de nieuwe film van Tom Cruise, Mena.

Jesse Plemons rol rollen films

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete rol van Jesse Plemons?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Jesse Plemons

  1. Jesse Plemons na Friday Night Lights echt een topper geworden. Hij was daar al goed en liet ook goed zien wat hij kan in Breaking Bad. Het is mooi om te zien dat hij de interessantere projecten uitkiest, zoals idd het ijzersterke Fargo. Deze drie series staan op ieders CV er florisant op. Ik ben benieuwd naar zijn volgende rollen.

    • Ja, die heeft in korte tijd wel een naam voor zichzelf gemaakt en laat ook zien dat hij niet bang is om een fysieke transformatie door te gaan voor z’n rollen. Net zoals jij ben ik ook erg benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.