Koken met De Filmkijker: Dorayaki

Dorayaki maken

Nee, maak je geen zorgen, De Filmkijker wordt niet ineens een kookblog, maar na het zien van de film An was ik dan ook erg benieuwd hoe de lekkernij die in de film klaargemaakt wordt daadwerkelijk zou smaken. Gelukkig is het recept online makkelijk te vinden en kreeg ik het ook nog eens opgestuurd door Cinéart.

Toen ik een aantal jaar geleden in Japan was heb ik het gerecht nooit gegeten, maar ik leerde toen al snel dat een aantal bonenvullingen die ik toen geproefd heb niet helemaal mijn ding waren. Misschien dat het resultaat van het recept anders is, maar ik besloot echter om alleen de kleine pannenkoekjes te maken, met hierboven het uiteindelijke resultaat. Het vuur moet niet te hoog staan (daar kwam ik achter toen de eerste twee waren verbrand), maar als je dat eenmaal doorhebt dan is het makkelijk te maken. Qua smaak zijn ze erg te vergelijken met Amerikaanse pannekoekjes, maar zeker lekker om een keer te maken. Het recept staat hieronder.

recept an

Ben jij van plan om een keer Dorayaki te maken?

8 reacties op “Koken met De Filmkijker: Dorayaki

    • Hahaha, wie weet. Heb het er gisteren bij Deadpool met Paul ook nog even over gehad en denk dat we binnenkort even met z’n drieën een beetje moeten brainstormen 🙂

  1. Pingback: Vraag van de week: Heeft een film je wel eens geïnspireerd om bepaald voedsel te proeven? | De Filmkijker

  2. Pingback: Be Cool, Sodapop: overzicht van februari 2016 – BE COOL, SODAPOP

Leave a Reply

Your email address will not be published.