Vraag van de week: Wie zou je graag willen interviewen?

Vraag van de week

Ik blog inmiddels al een aantal jaar over films en dankzij dit platform heb diverse mensen kunnen interviewen. Het is altijd fascinerend om meer over een bepaalde film te horen of wat de ontstaansgeschiedenis van iets is. Het leek me wel interessant om te laten weten hoe die interviews tot stand zijn gekomen en mogelijk anderen ook te inspireren ze te doen.

De vraag van deze week is:
Welke interviews heb je in het verleden gedaan en hoe heb je deze op kunnen zetten?

En als je nog geen interviews gedaan hebt:

Wie zou je graag willen interviewen?

Dit zijn de interviews die ik tot nu toe gedaan heb:

Paul Verhoeven

Van al deze is die met Paul Verhoeven toch wel m’n favoriet omdat ik deze “face to face” heb kunnen doen en het leuk was om met zo’n bekende regisseur te kunnen praten en hem met passie over films te horen praten. Het interview zelf kon ik doen naar aanleiding van z’n film Steekspel. Ik kreeg een uitnodiging voor de persvoorstelling inclusief de vraag of ik ook een interview zou willen doen. Natuurlijk kon ik daar geen nee tegen zeggen. Ik kreeg te horen dat ik vijf minuten zou krijgen, maar op de dag zelf kreeg ik de vraag of ik het erg vond om het samen met een ander te doen en dan tien minuten. Uiteindelijk hebben we dat kunnen verlengen tot een kwartier en is nog steeds één van m’n persoonlijke hoogtepunten.

Kurt Kuenne

Het interview met Kurt Kuenne gebeurde eigenlijk toevallig. Ik vond z’n documentaire Dear Zachary fantastisch en was erg benieuwd naar z’n, toen nieuwe, film Shuffle over een man die elke dag op een andere leeftijd wakker wordt. Helaas was z’n nieuwe film niet beschikbaar via iTunes en ik stuurde toen een mailtje naar de website van de film met vraag wanneer hij hier beschikbaar zou zijn. Toen ik zag dat Kuenne zelf die vraag beantwoordde besloot ik gelijk m’n kans te pakken en te vragen of ik ‘m kon interviewen.

Michael Deas

M’n “Het verhaal achter…” serie was een erg succesvolle serie, waarbij ik keek naar de geschiedenis van diverse filmlogo’s. Tot m’n verbazing liet Michael Deas, de schilder die het Columbia Pictures logo geschilderd had een reactie achter. Natuurlijk zag ik hier m’n kans en vroeg hem of ik hem een aantal vragen mocht stellen.

Tips

Waar het vaak op neer komt (zo ging het met de andere interviews) is simpelweg een mail sturen via de officiële filmsite met de vraag of je misschien een interview kan doen. Misschien is het antwoord een nee, maar m’n ervaring is dat het vaker een ja is en dan kan je je vragen gaan voorbereiden. Het is een mooie kans om meer te weten te komen over een film of regisseur en dat kan erg veel voldoening geven.

15 reacties op “Vraag van de week: Wie zou je graag willen interviewen?

 1. Ik heb tot nu toe weinig of geen interviews gedaan. Ooit deed ik wel één met Jonas Van Geel, maar dat ging over theater. Wie zou ik wel eens willen interviewen? Clint Eastwood vind ik een prachtige acteur en, zo mogelijk, nog betere regisseur. Maar ook Edward Norton of Christian Bale vind ik fantastische acteurs. En iets dichter bij huis lijken Filip Peeters en Peter Van Den Begin mij wel interessante partijen om wat vragen te stellen.

 2. Ik ben er onlangs mee begonnen en het is zeker leuk om te doen! Het eerste echte persoonlijke interview (face to face) moet nog komen, maar ik heb een aantal jaren geleden wel met Uwe Boll gesproken. Dat was erg leuk in ieder geval en in maart ga ik naar de Dutch Comic Con waar ik een van de gasten ga interviewen. Ik ben benieuwd!

  Maar als ik mag kiezen dan zou ik toch heel graag Arnold Schwarzenegger, Rutger Hauer en ook Paul Verhoeven willen interview. Ik was toen wel bij de première van de gerestaureerde versie van Spetters en daar was hij ook bij aanwezig, maar ik heb helaas geen kans gekregen om even met hem te praten.

  • Uwe Boll, dat lijkt me een fascinerend persoon om te interviewen, zeker gezien zijn status binnen de filmwereld. Ben ook benieuwd naar je Comic Con interviews!

   Schwarzenegger en Hauer zijn interessante personen om mee te kunnen spreken.

 3. Felix van Groeningen wil ik nog wel een keer interviewen. Die man levert in mijn ogen alleen maar pareltjes af. Zijn aankomende film Belgica ben ik dan ook zeer benieuwd naar. Of het er ook ooit van komen gaat weet ik niet. De tijd zal het leren. Misschien heb je nu wel iets aangewakkerd 🙂

  • Na Broken Circle Breakdown zou ik dat ook wel willen. Denk dat zoiets toch wel te regelen moet kunnen zijn? Gewoon proberen, je zal vast een manier kunnen vinden om met hem in contact te komen.

 4. Hmm.. dit vind ik een lastige vraag, want er zijn genoeg mensen die ik wel eens een keer zou willen ondervragen :). Uiteraard mijn favo acteur Jake Gyllenhaal, maar ik zou ook bijvoorbeeld de mensen achter studio LAIKA (van bv Coraline) graag willen vragen naar hun inspiratiebronnen en werkwijzen.

  • Gyllenhaal zou ik ook erg tof vinden om te interviewen, die speelt en in heel goede films en heeft altijd interessante vertolkingen van de personages. Ben ook altijd erg onder indruk door het werk van Laika en vraag me af wat voor soort mensen het zijn die zoveel geduld hebben om het te maken.

  • Als je interviews wilt doen is het echt een kwestie van contact maken en er achter aan gaan. Interviews zullen in ieder geval niet snel automatisch naar je toekomen.

 5. Ik heb nog geen interviews gedaan. Ik zou Kevin Williamson wel willen interviewen. Hij heeft Scream geschreven en een hoop andere horrors. 🙂

  Bedankt voor de tips!

 6. Nog nooit een interview gedaan. Maar genoeg die ik wel zou willen interviewen als het om films gaat: Martin Scorsese, Robert de Niro, Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Rainer Werner Fassbinder, Sergio Leone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.