Garage 2.0 – Recensie

Recensie Garage 2.0

Dat het koopgedrag van de consument de afgelopen jaren is veranderd zal voor niemand als een verrassing komen. Als eerste is er natuurlijk het gemak waarmee je met een paar klikken producten online kan bestellen en daarnaast heeft de economische crisis ook z’n gevolgen gehad op het bestedingspatroon. Bedrijven hebben zich hierdoor moeten aanpassen en dat is ze niet allemaal gelukt. De recente golf van faillissementen van onder andere V&D, DA en de diverse schoenenwinkels is daar een goed voorbeeld van. Hetzelfde is het geval in de autobranche. De afgelopen jaren zijn diverse garages en dealers kopje onder gegaan en is het als directeur hard werken om er voor te zorgen dat je een plek blijft waar klanten naar toe willen blijven komen. Dat is in deze documentaire ook ook het geval voor Gert Kooijman, die er met z’n autobedrijf in Vianen alles voor doet om de beste te zijn en te blijven.

Review Garage 2.0

Het familiebedrijf, waar z’n oudere broer Ton ook werkt (op een sleepwagen), is ooit gestart door z’n vader en door de jaren uitgegroeid tot een succesvolle onderneming waar oudere klanten blijven terugkomen om hun volgende auto aan te schaffen. Toch wil Gert meer en ziet hij dat het niet iedereen lukt om de best mogelijke kwaliteit en service te leveren. Hij organiseert trainingen voor zijn verkooppersoneel en houdt de verkoopcijfers in de gaten. Wanneer een oudere werknemer achter blijft is het aan hem om de moeilijke gesprekken aan te gaan om te proberen de ander te motiveren om het anders aan te gaan pakken.

“een kleurrijk, mooi geschoten kijkje in het garagebedrijf…”


 Velen zullen autoverkopers zien als gladde jongens, die je niet kan vertrouwen, maar Garage 2.0 maakt ze menselijk. Het draait niet alleen om verkopen, maar ook de emoties en (lichamelijke) problemen waar diverse werknemers mee kampen worden belicht. Het zorgt voor een kleurrijk, mooi geschoten kijkje in het garagebedrijf, waarin je moet opvallen door bepaalde promoties te doen en niet stil moet zitten. Met de nodige humor en drama slaagt regisseur Catherine van Campen erin een portret neer te zetten van iemand met een drive, die er alles voor wil doen om in deze veranderende tijden relevant te blijven en dat is inspirerend.

Deze Teledoc wordt vanavond om 20.25 uur uitgezonden door de NTR op NPO2

Leave a Reply

Your email address will not be published.