The Beauty Inside (2015) – Recensie

Recensie The Beauty Inside

Hoe belangrijk is je uiterlijk voor je? Voor veel mensen is het bepalend, want het bepaalt de eerste indruk op iemand anders, maar heeft het ook invloed hoe je over jezelf voelt. In de entertainment- en mode-industrie is uiterlijk het criterium waarop je beoordeelt wordt en lijkt er voor ouder worden maar weinig ruimte te zijn. Maar wat nu als je geen invloed hebt op je uiterlijk? Wat als je elke dag in een ander lichaam wakker zou worden? Dat is de realiteit van de hoofdpersoon in deze film, Woo-Jin.

Review The Beauty Inside

Woo-Jin (gespeeld door maar liefst 122 verschillende acteurs en actrices) weet niet hoe dat gekomen is. Hij weet alleen dat toen hij achttien was wakker werd en tot z’n grote schrik iemand in de spiegel zag die hij niet kende. Hij heeft ermee leren leven en heeft een baan als meubelmaker thuis zodat hij niemand hoeft te zien. Hij heeft daar ook een grote garderobe aan kleding zodat hij bij elk lichaam wel iets aan kan doen. De enige personen die z’n geheim kennen zijn z’n beste vriend en z’n moeder. Doordat hij er elke dag anders uitziet is hij niet in staat om een relatie te beginnen omdat hij niet weet hoe hij het zou moeten uitleggen. Wanneer hij echter de beeldschone Hong E-soo (Han Hyo-joo) ontmoet wordt hij verliefd. Elke dag bezoekt hij haar werk en elke dag is ze uiterst vriendelijk tegen degene die ze ziet. Hij besluit te wachten tot hij een lichaam heeft dat er goed uitziet en vervolgens niet meer te slapen zodat hij niet verandert, maar of dat plan zal werken is nog maar de vraag.

“het geheel is mierzoet…


 The Beauty Inside is een romantische film met af en toe komische elementen, die goed in elkaar zit. Alhoewel de film meer dan twee uur duurt valt het gevoel van een lange zit mee en wordt het onderwerp niet te dun over die tijd uitgesmeerd. Dat komt ten eerste door Han Hyo-joo, die met haar rol de taak heeft om de kijker te overtuigen dat iemand die zich in zo’n situatie bevindt best kan worstelen met haar gevoelens. Nog knapper is het dat de rol van Woo-Jin, ondanks het grote aantal acteurs, daadwerkelijk aanvoelt als één personage die er toevallig elke keer anders uitziet. Dat komt door goed edit werk en een aantal kernmomenten die dan door één acteur gespeeld worden. Het geheel is mierzoet, dus als je daar naar op zoek bent dan kijkt deze film heerlijk weg.

4 reacties op “The Beauty Inside (2015) – Recensie

  1. Zo, dat klinkt als een erg verfrissend concept. Dit in combinatie met jouw hoge waardering zorgt er toch maar weer voor dat ik wederom mijn watchlist moet gaan updaten. En bedankt maar weer…

  2. Ik heb een tijd geleden de trailer van deze film al gezien en ben blij om te lezen dat hij ook echt de moeite waard is om ook echt volledig te gaan kijken :). Wederom weer een heerlijke recensie om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.