Vraag van de week: Hoe belangrijk is thuis de setup waarmee je een film kijkt?

Vraag van de week

Er zijn diverse manieren waarop je films kan bekijken. De beste manier is natuurlijk op een enorm groot bioscoopdoek en het best mogelijke geluid, maar dat is niet altijd mogelijk. De manier waarop ik thuis films kijk wisselt sterk, natuurlijk is dat regelmatig met m’n projector en m’n surround set, maar soms ook gewoon op TV en af en toe op een tablet of mobiele telefoon. Bij documentaires maakt wat mij betreft de setup niet zo veel uit, maar bepaalde blockbusters moet ik thuis op de best mogelijke manier zien. Toch kan ik me voorstellen dat niet iedereen dezelfde eisen heeft of bepaalde onderdelen van een setup onbelangrijk vind. Sommigen vinden het bijvoorbeeld helemaal niet nodig om surround te hebben anderen, anderen zijn helemaal tevreden om een film op een telefoon met een klein speakertje te zien.

Daarom is de vraag deze week:
Hoe belangrijk is thuis de setup waarmee je een film kijkt?

12 reacties op “Vraag van de week: Hoe belangrijk is thuis de setup waarmee je een film kijkt?

 1. Het liefst kijk ik films in de woonkamer vanwege de grootte van het scherm en de surround set. Dat geeft toch meer beleving. Maar de laatste tijd gebruik ik ook de tablet als de film daarvoor geschikt is. Van de week Der Amerikanische Freund van Wim Wenders op een tablet gezien, dat was voor mij prima te doen. Star wars lijkt mij niks op een tablet, daar mag een groot scherm en mooi geluid bij.

  • Af en toe kan je niet anders als je een film graag wilt zien, maar sommige films, zoals bijvoorbeeld Star Wars, wil je inderdaad liever op een betere manier zien.

 2. Ik vind de setup heel belangrijk. Niet alleen grote blockbusters, maar ook arthouse cinema ga ik zoveel mogelijk gaan bekijken in de bioscoop. De tijd laat dit natuurlijk niet altijd toe, dus moet ik sommige films wel thuis bekijken. Wij hebben een groot televisiescherm dus dat zit wel snor. Ik bekijk dus alle films op TV. Ik heb nog nooit naar een film gekeken op mijn tablet, telefoon of PC. Alleen jammer dat ik nog geen surround heb, maar… dat komt πŸ™‚

  • Zelf kijk ik erg veel op m’n tablet als ik onderweg ben, thuis gebeurt dat het liefst zo weinig mogelijk, maar met een gezin kan je af en toe niet anders. πŸ™‚

   Surround sets zijn niet al te prijzig gelukkig en het voegt echt wel wat toe.

 3. Ik kijk op een 55inch LED TV en ik heb een soundbar van Bose. Ik vind het een prima opstelling. Maar het staat wel op mijn verlanglijstje om ooit een klein thuisbioscoopje te bouwen πŸ™‚

  • Ja, dat klinkt prima inderdaad. Thuisbioscoopje is echt de moeite waard hoor, ben zelf erg blij met m’n projector en scherm.

 4. Ik kijk thuis mijn filmpjes gewoon op TV, zonder surround set of iets dergelijks. Ik had dat vroeger wel, maar die zijn kapot gegaan. Voor de wat alternatievere films niet echt nodig, maar aangezien ik thuis vaker de blockbusters kijk, kan dat wel een gemis zijn. Misschien toch maar een keer voor sparen.

  Voor het beste geluid ga ik altijd naar de bioscoop.

 5. Wij hebben een LCD TV en een Onkyo surround set die zorgt voor prima geluid. Het klinkt toch allemaal stukken beter dan wanneer je het geluid alleen via de speakers van de tv ontvangt. We zijn er blij mee.

  • Ja, het voegt inderdaad echt wat toe…vooral als je het geluid wat harder kan zetten zonder de buren er mee te storen πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.