Joy (2015) – Recensie

Recensie Joy

Wat je mening ook is van regisseur David O. Russell, je kan niet ontkennen dat hij de afgelopen jaren met indrukwekkende acteurs en actrices gewerkt heeft en een aantal interessante films gemaakt heeft zoals Silver Linings Playbook, Three Kings, American Hustle en The Fighter. In Joy werkt hij weer samen met diverse mensen uit die films waaronder Jennifer Lawrence, Robert de Niro en Bradley Cooper.

Review Joy

Joy (Lawrence) was als kind altijd in staat om nieuwe dingen te verzinnen. Zo vond ze een speciale hondenband uit die alhoewel goed bedacht haar geen geld opleverde omdat haar aan soaps verslaafde moeder het niet nodig vond het idee te patenteren. Die uitvindingsdrang is Joy echter door de jaren heen verdwenen en ze werkt als baliemedewerker bij een vliegtuigmaatschappij. Het is maar moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en zowel voor haar kinderen, haar moeder, grootmoeder en ex-man te zorgen, die allemaal bij haar in huis wonen. Wanneer haar vader ook nog verschijnt wordt de situatie nog ingewikkelder. Totdat ze op een gegeven moment een idee krijgt, een mop die je uit kan wringen zonder dat je handen ‘m aan hoeven te raken. Ze besluit financiering te zoeken voor haar idee en probeert haar product, de “Miracle Mop”, te verkopen.

“is Jennifer Lawrence fantastisch in haar rol…”


 Russell kiest er aan het begin voor om het verhaal op een onconventionele manier te vertellen. De karakters belanden diverse keren in Joy’s dromen in een soap waardoor het moeilijk is om echt een band te vormen met de film. Gelukkig is Jennifer Lawrence fantastisch in haar rol en slaagt ze er in om haar karakter vol overtuiging tot leven te brengen en ga je als kijker langzaam meeleven met haar worstelingen om het product, onlang tegenslagen, aan de man te brengen. Met een sterke “supporting cast” en hier en daar een aantal komische momenten wint de film je over. Joy is misschien geen must see film, maar wel eentje die uiteindelijk lekker wegkijkt en er in slaagt voldoening te geven.

17 reacties op “Joy (2015) – Recensie

    • Inderdaad, het begin was erg verwarrend. Eigenlijk vanaf het moment dat ze Bradley Cooper’s karakter tegenkomt wordt het allemaal wat meer gefocust.

  1. Pingback: Weekupdate 2: The Revenant koploper met 12 Oscar®nominaties, Maze Runner: The Scorch Trials op DVD & Blu-ray en Sylvester Stallone sleept Oscar®nominatie voor Beste mannelijke bijrol in de wacht – Filmliefhebber.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.