Vraag van de week: Welke films zijn wel eens voor je gespoiled?

Vraag van de week

Wat kryptoniet voor Superman is, heb ik met spoilers. Ze kunnen de mate waarin ik van een film geniet serieus beïnvloeden. Ik kijk dan ook helemaal geen trailers (ook niet in de bioscoop) en laat dan ook diverse filmbladen en recensies links liggen totdat ik een film zelf gezien heb. Ik kijk hoogstens naar een score om een idee te krijgen of een film goed is, but that’s it.

Helaas lukt het toch niet altijd om spoilers te ontwijken (alhoewel het me de afgelopen jaren erg goed gelukt is) en ik kan me nog goed herinneren dat de derde Matrix film net uit was. Ik had de film zelf nog niet gezien, maar was ondanks het tegenvallende tweede deel toch erg benieuwd naar het slot van de trilogie. Er was veel aandacht in de media voor de film en toen ik in de auto naar werk zat en naar BNR luisterde was er ook een item over de release. Daarbij werden diverse bezoekers geïnterviewd die net uit de bioscoop kwamen. Eén van die personen vertelde letterlijk het einde van de film waardoor ik ten eerste heftig vloekend achter het stuur zat en ten tweede de film zonder enkele vorm van spanning over het einde binnenliep. Heb er daardoor helaas niet van kunnen genieten.

Welke films zijn wel eens voor je gespoiled?

20 reacties op “Vraag van de week: Welke films zijn wel eens voor je gespoiled?

 1. Zelf heb ik het nog nooit meegemaakt, maar ik herinner mij wel een avond waarop we zaten te kijken naar ‘An officer and a gentleman’ (die ik toen al gezien had) met mijn (ondertussen overleden) oom en tante en na 15 minuten in de film zei mijn oom: “Deze gaat zelfmoord plegen”… 🙂

 2. Zelf heb ik dat nog niet meegemaakt met films, maar ik vang regelmatig wat zaken uit Homeland en Game of Thrones op die ik liever niet wil weten 🙂

  • Dat zijn beide series waar ik ooit nog aan wil gaan beginnen, maar heb eigenlijk nog nooit iets daarvan opgevangen. Hopelijk blijft dat zo.

   • Ja vooral Game of Thrones! Probeer daarvan de spoilers maar eens te ontwijken. Bijna niet te doen. Ook het einde van het laatste seizoen heb ik vaker voorbij zien komen dan dat me lief is

    • Misschien is het omdat ik het niet kijk en ik berichten er over dus compleet negeer, maar heb er dus nooit iets over gelezen 🙂

 3. Voor mij is dat The crying game. Als je de aftiteling van de film Hot shots 2 kijkt wordt er een clue van the crying game verklapt. Een grappige aftiteling, behalve aLs je the crying game nog niet gezien hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.