No Escape (2015) – Recensie

Recensie No Escape

Als ik puur de recensies van deze film zou moeten geloven dan is No Escape een verschrikkelijke film die net zoals The Impossible zich focust op een blank gezin dat in het buitenland moet zien te overleven en de lokale bevolking negatief afschildert. Oh ja, en met acteurs die verkeerd gecast zijn voor de rollen. Gelukkig ben ik een erg eigenwijs persoon en wilde ik toch wel heel graag m’n eigen mening over deze film vormen.

Review No Escape

De Dwyer familie heeft besloten naar een niet nader genoemd Aziatisch land te verhuizen. Vader Jack (Owen Wilson) heeft daar een baan aangeboden gekregen bij een waterzuiveringsbedrijf en neemt zijn vrouw Annie (Lake Bell) en twee jonge dochters mee. De reis verloopt redelijk voorspoedig en dankzij de hulp van een Engelsman die het land goed kent (Pierce Brosnan) zitten ze binnen no time in een luxe hotel. Wanneer Jack de volgende ochtend even naar buiten gaat om de krant te halen komt hij plotseling in rellen terecht. Alhoewel hij zich daar uit weet te onttrekken ziet hij al snel dat de woede zich op buitenlanders richt, met dodelijke resultaten. Hij moet dus terug zien te komen naar het hotel, dat inmiddels ook wordt aangevallen. Zal het hem lukken om zichzelf en z’n gezin in veiligheid te brengen?

“chaos en onvoorspelbaarheid spat van het scherm…”


 Helaas doen situaties zoals die in deze film laat zien in de realiteit te vaak voor. De angst van zo’n situatie waarbij je niet alleen jezelf maar ook bange, hulpeloze kinderen in veiligheid moet brengen wordt zeer overtuigend neergezet. Als vader van een gezin kon ik me dan ook helemaal in zo’n situatie inleven en zat ik constant met zweet in m’n handen te kijken naar de gebeurtenissen die dit gezin moest doorstaan. Zowel Wilson als Bell zijn prima en de chaos en onvoorspelbaarheid van een revolutie waarin je je leven niet zeker bent spat van het scherm af. Brosnan heeft slechts een kleine rol, maar weet van de relatief beperkte schermtijd optimaal gebruik te maken. No Escape zal niet iedereen kunnen bekoren, maar mij had deze film helemaal mee en was daardoor emotioneel geheel betrokken.

12 reacties op “No Escape (2015) – Recensie

  1. Een 8 is een hoge waardering! Vond het weliswaar een vermakelijke film maar ik was er juist helemaal niet emotioneel bij betrokken.

    Maar hij is absoluut zeker niet zo slecht als dat de meeste recensies ons wollen doen laten geloven

    • Als een film er in slaagt me zo mee te laten leven en alles om je heen te doen vergeten dan is het wat mij betreft een film die zo’n score verdient. Dat is het mooie van film, het effect van een film is op iedereen anders.

  2. Ik had zulke lage verwachtingen van deze film dat ik het maar aan me voorbij wilde laten gaan, maar ik ga No Escape toch een kans geven als jij het een 8 geeft! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.