Vraag van de week: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

Vraag van de week

Het nieuwe jaar is begonnen, wat natuurlijk een goed moment is om naar het komende film/blogjaar te kijken. De vraag van deze week is dan ook:

Wat zijn jouw film/blog gerelateerde voornemens voor 2016?

Zelf ben ik van plan de volgende doelen te bereiken:
1. Vorig jaar had ik mezelf het doel gesteld om 300 films te kijken. Iets dat me meer dan gelukt is, maar ben niet van plan dat aantal te verhogen. Dus dit jaar ook weer minstens 300 films te kijken
2. Alle 2016 Blindspot films te kijken
3. M’n “verdwenen bioscopen van Rotterdam” artikelen weer voortzetten. In ieder geval wil ik artikelen schrijven over Rex, Calypso en Kriterion.
4. Tenminste drie interviews doen.
5. Het is een idee waar ik al een tijdje mee rondloop en waar Riinyosa81 van Naar de Film recent ook naar vroeg, namelijk het organiseren van een “filmblogger get together”. De vorm, tijd en plaats moet ik nog over brainstormen, maar ben benieuwd of hier animo voor is.

Wat zijn jouw film/blog gerelateerde voornemens voor 2016?

20 reacties op “Vraag van de week: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

 1. – iedere dag een post op Naar de Film plaatsen
  – proberen meer (achtergrond)artikelen te schrijven
  – verder gaan met de Top 10 per jaar
  – meedoen aan de Blindspot serie (check!)
  – een betere balans vinden tussen films en series. Kom er namelijk de laatste tijd wel achter dat ik steeds meer goede series aan me voorbij moet laten gaan

  En voor wat betreft de ‘Filmblogger get together’, dat moet je wel verkopen heh? Bijvoorbeeld verpakt als een tour door Nostra langs de verdwenen cinemas van Rotterdam of een culinaire dish as seen on Chef’s Table πŸ™‚

  • Dat zijn nog al wat voornemens, vooral elke dag iets plaatsen. Wat betreft die balans tussen films en series, dat klinkt bekend…heb dat ook en het is me de afgelopen twee jaar gelukt wat meer series te kijken. Gelukkig maar, want daar is ook veel moois te zien.

   Hahaha, wat betreft de get together wil ik het juist nog een beetje mysterieus houden πŸ˜‰ Maar jij hebt in ieder geval al een aantal goede ideeΓ«n πŸ™‚

 2. Mijn voornemens:

  – Meer achtergrondinformatie rond theater geven
  – Meedoen aan de Blindspot serie
  – Nog wat meer aandacht geven aan film
  – Proberen per week één Γ  twee keer te posten
  – Zelf een Blogathon lanceren (zien wat dat geeft ;-))

 3. Op Patricia’s blog zei ik nog geen doelen om er persoonlijke toch een paar aan te geven =D

  – iig zelfde hoeveelheid tijd in mijn blog stoppen
  – proberen de meeste pilots van de grote series dit jaar te recenseren
  – terugkijken op pilots van oudere series
  – iets meer films recenseren, wat lastig wordt want ik ben toch echt een serie meneer
  – meer bezoekers trekken
  – meer artikelen over de huidige staat van sommige series

 4. Mijn goede voornemen op dit moment is om gewoon regelmatig te blijven updaten. Gezien mijn huidige situatie wil ik niet teveel hooi op mijn blog vork nemen.

  Maar zo’n filmblogger get together vind ik een heel leuk idee! Mocht het qua tijd en plaats allemaal goed uitkomen dan ben ik er zeker bij! πŸ™‚

  • Nee, vooral doen wat voor jezelf goed voelt. Maar natuurlijk kan bloggen een fijne afleiding zijn πŸ™‚

   Het moet allemaal nog vorm gaan krijgen, maar ik ga er gewoon voor zorgen dat het een tijd en plaats is waardoor iedereen kan!

 5. Ik heb besloten om eindelijk een lijstje bij te houden van welke films ik allemaal zie dit jaar, op datum. Voor ons blog hebben wij gekozen om onze recensies wat toegankelijker te maken en deze in maximaal 150 woorden uit te schrijven. Niet heel origineel, maar wel duidelijker dan voorheen.

  Voor het overige gewoon lekker blijven bloggen over de dingen die wij leuk vinden. Ben stiekem ook wel benieuwd naar filmblogger get together πŸ™‚

  • Nice, zelf gebruik ik whatiwatch.net, maar ook Letterboxd is erg populair om dat te doen. Zoals ik al schreef, ben ik erg benieuwd naar het nieuwe format van jullie recensies πŸ™‚

   Mooi om te horen dat er interesse is voor de get together, dan ga ik daar zeker werk van maken!

 6. Ik ben nog een beetje zoekende wat blog voornemens betreft. Ik wil sowieso meer reviews plaatsen die op het moment van schrijven nog in de bioscoop draaien. Daarnaast ben ik net mijn eerste samenwerking aangegaan met een uitgeverij, dus mijn eerste non-fictie boekrecensie zal eerdaags ook op de site verschijnen :).

 7. Mooie voornemens! Ik wil in ieder geval meer voor mij onbekende films kijken in plaats van altijd maar films te pakken die ik al eens of meerdere keren heb gezien. Tot nu toe gaat het nog niet erg goed πŸ™‚ πŸ™‚

  Een get together lijkt mij een uitstekend plan. Leuk!

  • Dat is een goede aanpak…ik herkijk zelf eigenlijk redelijk weinig.

   Get together gaat zeker plaatsvinden, maar ik ga kijken hoe ik het vorm wil geven.

 8. Op gebied van films en boeken heb ik een paar doelen opgesteld die binnenkort nog op mijn blog verschijnen, maar ik heb ook diverse persoonlijke doelen opgesteld die ik gewoon lekker voor mijzelf houd. :p Het wordt in elk geval een jaar waarin ik op persoonlijk gebied wat vooruitgang wil gaan maken.

  En wat een leuk idee zo’n get together!

Leave a Reply

Your email address will not be published.