A Strange Love Affair with Ego (2015) – Recensie

Recensie A Strange Love Affair with Ego

Ons ego, ons eigenbeeld is de belangrijkste factor die bepaalt wat je van je leven maakt. Als je jezelf onzeker voelt, door wat voor reden dan ook, beperkt dat je kansen doordat je minder snel dingen durft of er voor zorgt dat je jezelf op een bepaalde plek houdt. Psychologen hebben boekwerken vol over het onderwerp geschreven en dat is begrijpelijk. Het is de kern van ons bestaan en een bron van gevoelens. Regisseur Ester Gould gaat in deze documentaire op zoek naar wat het ego voor rol speelt in verschillende levensfases.

Review A Strange Love Affair With Ego

Van de onschuld van kinderen tot een voormalig stripper die haar roeping in de modewereld gevonden heeft en haar verleden als inspiratie gebruikt heeft, de diverse personen die getoond worden bevinden zich allemaal in een andere levensfase. De kinderen dromen nog over wat ze later willen worden, een jonge twintiger probeert juist haar eigengevoel vorm te geven en een ander is weer op zoek naar likes op social sites.

Stuk voor stuk onderdelen die door Gould aan elkaar geregen zijn met ego als verbindend element. Daarnaast is de rode draad van de film teksten die in beeld verschijnen die gaan over haar zus, waar ze heel erg tegenop keek. Het probleem is echter dat je als kijker geneigd bent die teksten te willen koppelen aan de verschillende personen, terwijl die connectie er niet is. Het is een gewaagde keuze die niet werkt en de gehele documentaire net te veel aan doet voelen als een kunstproject. Natuurlijk is kunst erg persoonlijk, maar helaas slaagde A Strange Love Affair with Ego door de vorm me juist niet te raken.

2 reacties op “A Strange Love Affair with Ego (2015) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.