2016 Blindspot films

2016 Blindspot Films

Binnen de Engelstalige filmblogcommunity is het kiezen van je “Blindspot” films voor het komend jaar al een lange traditie. Elke blogger heeft wel een lijst van oudere films die hij/zij graag wil zien, maar nooit de tijd voor heeft genomen om deze te bekijken. De bedoeling is om twaalf films uit je lijst te kiezen die je nog nooit hebt gezien en waarvan je het gevoel hebt dat je die eigenlijk hoort te hebben bekeken. Dus net zoals vorig jaar doe ik ook dit jaar weer mee. Dit jaar heb ik weer heel gevarieerd gekozen.

1. Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)

nosferaturherzog
Vorig jaar heb ik een boxset aangeschaft met een hoop Werner Herzog films, waarvan ik er nog steeds veel te weinig gezien heb. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen en van de films in die set is dit degene waar ik erg benieuwd naar ben.

2. Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)

nosferatu
Als ik de Herzog versie bekijk kan ik het natuurlijk niet maken het origineel niet te zien. De film wordt op IMDB beschreven als “A cornerstone of the horror film”, dus eigenlijk wel een must see, ook om een vergelijking te kunnen maken

3. The Broken Circle Breakdown (2012)

Broken Circle Breakdown
Dit is een film die ik heb toegevoegd omdat medebloggers De Protagonisten er zo lyrisch over zijn. Dat is genoeg om mijn interesse te wekken.

4. Love Actually (2003)

Love Actually
Vorig jaar las ik op diverse blogs hoe goed deze romantische komedie wel niet is, vandaar m’n keuze van deze film met z’n indrukwekkende cast.

5. Russian Ark (2002)

Russian Ark
“2000 cast members, 3 orchestras, 33 rooms, 300 years, ALL IN ONE TAKE”. Ik heb deze DVD al jaren in de kast liggen en nooit bekeken. Na het zien van Victoria (m’n nummmer 1 film van 2015) ben ik erg benieuwd naar deze 99 minuten durende “single take” film.

6. Jeux d’enfants (2003)

Jeux D'enfants
Deze film is één van de eerste films die ik aan m’n IMDB “to watch” lijst heb toegevoegd en nog steeds niet gezien heb.

7. An Officer and a Gentleman (1982)

An Officer and a Gentleman
Een heel erg bekende film die voor mij onbekend is. Erg benieuwd naar wat ouder werk van Richard Gere

8. Survive Style 5+ (2004)

Survive style 5
Wild Tales was in 2014 één van m’n favoriete films, waarbij een aantal bizarre verhalen wisten te schokken en verbazen. Iemand raadde me aan deze film ook eens een kans te geven. Dat ga ik dan ook dit jaar doen.

9. Pleasantville (1998)

Pleasantville
Ik heb ooit iets over het concept van deze film gehoord (dat de gebeurtenissen effect hebben op de kleur van de film) en wil dan ook graag zien hoe dat in de praktijk eruit ziet.

10. Best in Show (2000)

Best in Show
Regisseur Christopher Guest heeft een trouwe schare fans dankzij z’n diverse mockumentaries. This is Spinal Tap werkte niet echt voor mij, maar wil nog een andere film van hem een kans geven.

11. The Lady from Shanghai (1947)

The Lady from Shanghai
Over de jaren heb ik diverse films gezien die door Orson Welles geregisseerd zijn, maar deze nog niet. Een film noir waar ik erg benieuwd naar ben.

12. La Femme Nikita (1990)

La Femme Nikita
Luc Besson maakt misschien niet altijd consistent goede films, maar deze actiefilm over een vrouw die huurmoordenaar wordt wil ik al heel lang zien. Dat gaat dit jaar eindelijk gebeuren.

Welke films heb je van deze lijst wel/niet gezien? Welke oudere films ben jij van plan om te kijken? (zie graag ook blindspot artikelen op andere blogs)

23 reacties op “2016 Blindspot films

 1. Ik ga vandaag ook eens nadenken over een Blindspot deelname! Leuk concept!

  Van de door jou genoemde titels heb ik zelf alleen Survive Style, Best in Show en La Femme Nikita niet gezien.

  Succes met The Broken Circle Breakdown. Je hebt wel een paar dagen nodig om bij te komen

 2. Ik heb alleen Love Actually en Pleasantville gezien. De eerste is één van de betere romcoms. Pleasantville heb ik heel lang geleden gezien, maar ik had er niet zoveel mee. Kan alleen niet meer goed de reden herinneren.

  Er zijn nog genoeg oudere films die ik wil/als filmfan moet kijken, maar ik heb nog niets in de planning staan.

  • Ik zou zeggen, gewoon ermee beginnen en als je niet weet waar gewoon de IMDB top 250 (of natuurlijk m’n eigen top 100 😉 )erbij pakken en daar doorheen werken, gegarandeerd dat je dan een hoop indrukwekkende films zal zien.

 3. Mooi lijstje! Ik heb hiervan alleen Jeux d’Enfants gezien en die is zeker aan te raden. Echt een heel absurde film, maar zó goed! Ik ga dit jaar ook maar eens aan een blindspot-serie beginnen, denk ik. Anders begin ik er nooit meer aan, en er is zoveel moois te zien!

  • Dankjewel Daphne! Nu wil ik Jeux d’Enfants helemaal zien 🙂 Fijn om te horen dat je ook aan de blindspot meedoet, ben benieuwd naar jouw selectie!

 4. Leuke titels. Orson Welles heb ik ook niet veel van gezien. Maar door de story of film is mijn interesse voor hem toegenomen. Mede door story of film wil ik proberen om films van Fellini en Kurosawa(weer eens) te bekijken.

  • Ah, dus ook een hoop onbekende films voor jou. Je zal later dit jaar lezen of er tussen zitten die je echt moet zien 🙂

 5. Pingback: Mijn Blindspots voor 2016 | Kurt blogt

 6. Pingback: Vraag van de week: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016? - De Filmkijker

 7. Pingback: THE BLINDSPOT SERIES: 2016 | Cinefille.nl

 8. Pingback: Challenges voor 2016 • Reviews & Roses

 9. Pingback: Blindspot films 2016: Update | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.