Vraag van de week: Wat heeft je het meest verrast op filmgebied in 2015?

Vraag van de week

De laatste week van het jaar is begonnen en dat betekent natuurlijk de eindejaarslijstjes en terugblikken. Die van mij is natuurlijk ook in de maak en ik moet zeggen dat het voor mijn gevoel een erg goed filmjaar was. Een jaar met veel verrassingen, films door veel beter waren als verwacht maar ook op andere vlakken. De vraag van deze week is dan ook:
Wat heeft je het meest verrast op filmgebied in 2015?

Wat mij heeft verrast is de terugkeer van meer praktische effecten in plaats van het in de computer te genereren. Grote blockbusters als Furious 7, Mad Max:Fury Road en zelfs Star Wars:The Force Awakens deden zoveel mogelijk echt en dat merk je. Het maakt de wereld zelf ook tastbaarder, gevaar reëler en wat je op het scherm ziet des te indrukwekkender.

8 reacties op “Vraag van de week: Wat heeft je het meest verrast op filmgebied in 2015?

 1. Wat mij misschien wel het meest verrast heeft, is het feit dat filmmakers maar blijven inspiratie vinden om nieuwe superhelden op ons los te laten. Ik heb het nu eigenlijk wel gehad. Originaliteit aub! (‘Birdman’ was dé uitzondering met een wel heel originele benadering van het superheldenthema).
  Mijn TOP 5 komt deze week op Kurt Blogt (klakkeboem.wordpress.com).

  • Dat gevoel heb ik zelf niet en alhoewel ze natuurlijk veel overeenkomsten hebben, zorgen ze toch wel regelmatig voor een leuke insteek. Ik zag de mail langskomen met je top 5, ik ga ‘m bekijken!

  • Zelf was het totaal andersom, er waren zo veel indrukwekkende films. Ik neem aan dat er toch wel een paar waren? Bijvoorbeeld een Mad Max?

 2. Voor mij de succesvolle terugkeer van Mad Max en Star Wars. Vooral voor Mad Max had ik dit niet verwacht na 30 jaar. Mad Max en Star Wars staan dan ook in mijn top 3 van dit jaar.De derde plek is voor Whiplash (is 2014, maar pas in 2015 gezien).Whiplash heeft veel indruk op me gemaakt.

  • Ja, beide hebben het super gedaan. Whiplash stond in m’n lijst van vorig jaar en heb die dit jaar nog een derde keer gezien, topfilm!

 3. Mij heeft het verrast dat het aantal bioscoopbezoeken toeneemt. Dat ondanks alle video on demand kanalen. Blijkbaar wordt een bezoekje naar de bioscoop nog steeds en meer gewaardeerd. Dat vind ik wel mooi om te zien.

  • Daarbij vraag ik me wel af of dat komt door het soort films. Dit jaar waren er veel bekende franchises terug in de bios wat het misschien ook een boost heeft gegeven (en daarnaast de diverse unlimited kaarten die nu beschikbaar zijn, waardoor er ook een grote drempel weggenomen is). Natuurlijk hoop ik dat het zo blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.