Fresh Dressed (2015) – Recensie

Recensie Fresh Dressed

Kleren maken de man (en vrouw) en binnen de hip hop scene is kleding altijd een belangrijk verlengstuk geweest van je persoonlijkheid. Bekende rappers moesten laten zien dat ze succesvol waren en deden dat niet alleen door het dragen van dikke gouden kettingen, maar ook door bepaalde merken te dragen. Run DMC was bekend om hun Adidas, anderen gingen naar ontwerper Dapper Dan, die bekende merkkleding een eigen draai gaf en lange tijd de persoon was waar je naartoe ging om op te vallen. Deze documentaire duikt in de wereld van de hip hop mode, van z’n ontstaan tot nu.

Review Fresh Dressed

Er wordt veel tijd besteed aan het neerzetten van de ontwikkelingen, niet alleen door gesprekken met designers als Dapper Dan, Carl Jones, Karl Kani en Marc Ecko maar ook een indrukwekkend aantal bekende rappers komt aan het woord. Zo praten onder andere Big Daddy Kane, Nas, Pharell, Kanye West, Puff Daddy, Pusha T en “The Polorican” Thirstin Howl III over kleding en hoe wat het voor hen betekent. De opkomst van merken als Cross Colours, Fubu, Phat Farm en Sean John komt aan bod en de film slaagt er tot dat moment goed in om een kijkje in de geschiedenis te geven. Daarna verliest regisseur Sacha Jenkins een beetje de focus en gaat de snelheid uit het verhaal en worden de afgelopen jaren eigenlijk onvoldoende belicht. Als je echter een fan van hiphop bent en meer wilt leren over de invloed die mode op de stroming heeft gehad, dan mag je deze film eigenlijk niet missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.