Steve Jobs (2015) – Recensie

Review Steve Jobs

Is het nou echt nodig dat er nog een film komt over Steve Jobs? Sinds de dood van de man achter het succes van Apple lijkt de hoeveelheid aan boeken, documentaires en speelfilms alleen maar te blijven groeien. Ashton Kutcher probeerde het in 2013 in de film Jobs, maar die film slaagde er niet helemaal in om het verhaal goed uit de verf te laten komen. Waarom zou “Steve Jobs” anders zijn?

Als je echter kijkt naar de mensen achter de film, dan realiseer je je echter al snel dat er potentie is. De film is geregisseerd door Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) en het verhaal is geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network) en Walter Isaacson (de auteur die met Jobs samenwerkte aan z’n biografie). En alhoewel Michael Fassbender er fysiek anders uit ziet, blijkt dat totaal geen probleem te zijn.

recensie Steve Jobs

Natuurlijk draait het allemaal om het leven van Jobs, maar de manier waarop zijn verhaal hier wordt aangepakt is niet die van een “standaard biopic”. We zien de hoofdpersoon namelijk nauwelijks tijdens zijn dagelijks leven. Z’n verhaal wordt verteld tijdens de voorbereidingen op grote presentaties, zoals de Machintosh, zijn Next machine en de iMac G3. Dit is een film die zich, een beetje zoals Birdman, zich letterlijk achter de schermen afspeelt. Het gaat hier niet om de successen, de iPhone/iPad komen niet eens aan bod, maar om Steve Jobs de persoon. Hoe hij met de mensen om zich heen omgaat, de lelijke kanten, maar ook hoe juist de manier waarop hij dingen aanpakt tot resultaten leiden.

“drama met een sterke cast…”


 Steve Jobs is een film die ook goed tot z’n recht zou komen als toneelstuk. De dialogen zijn scherp en weten in een kort tijdsbestek een groot gedeelte van de geschiedenis van Apple en het persoonlijke verhaal van de man zelf samen te vatten. Het is drama dat met een sterke cast (met onder andere Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg) tot leven wordt gebracht. Is het nou echt nodig dat er nog een film komt over Steve Jobs? Deze film weet die vraag bevestigend te beantwoorden.

5 reacties op “Steve Jobs (2015) – Recensie

  1. Anders gaan we gewoon exact op hetzelfde moment, op dezelfde dag dezelfde film recenseren πŸ™‚

    Echt van genoten van deze biopic. Zou hem nog wel snel een 2e keer willen zien.

    • Ja, waarom niet…wat heb je morgen gepland? πŸ˜‰

      Zeker genieten en ik zou het ook niet erg vinden ‘m nog een keer te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.