Foodies (2014) – Recensie

Recensie Foodies

Zelf blog ik al enkele jaren over films en natuurlijk levert dat leuke contacten op en krijg je de kans persvoorstellingen te bezoeken, mensen te interviewen en recensie exemplaren van films aan te vragen. Het is de jus, net dat beetje extra, naast het schrijven van artikelen en het neerzetten van m’n mening. Uit onderzoek blijkt dat de invloed van filmrecensies uitermate klein is op de filmkeuze van het bioscooppubliek. Dat is anders in de wereld van de bekende foodbloggers. In deze fascinerende documentaire worden er een aantal gevolgd, waarvan sommigen een restaurant kunnen maken of breken.

Review Foodies

De focus daarbij ligt op de foodbloggers die zich concentreren op de beste, drie Michelin-sterren, restaurants ter wereld. Eén van ze, Andy Hayler, heeft ze alle 108 bezocht, wat betekent dat het een dure hobby is, ook al worden ze soms uitgenodigd te komen eten. Toch gaan ze daar niet allemaal op in, om er voor te zorgen dat ze hun onafhankelijkheid houden. Er zijn een aantal die het al jaren doen, maar Keiko uit Hong Kong is het “jonkie” onder de vijf, maar is hard bezig om haar “achterstand” in te halen. Elk van de vijf bloggers heeft hun eigen boeiende verhaal. Zo is er één een voormalig model en zien we haar Japan bezoeken en was er één verantwoordelijk voor de platenmaatschappij waar Run DMC getekend was.

“boeiend om een ander aspect van de wereld van bloggers te zien…”


 Foodies is een documentaire die er, zoals je zou verwachten, prima uitziet en de exclusieve gerechten prachtig in beeld brengt. Of dat nu is op een speciaal in de keuken geplaatste tafel voor één van de bloggers, in een luxe casino waar extreem dure paddestoelen worden geserveerd die alleen in de buik van een kever groeien of in een Japans warenhuis is waar prachtig (en duur) fruit tentoongesteld is. Het is boeiend om een ander aspect van de wereld van bloggers te zien en wat hun invloed is en wat hun motiveert om over eten te schrijven en hoe ze voedsel ervaren.

Eén reactie op “Foodies (2014) – Recensie

  1. Pingback: 5 Redenen waarom je documentaires moet kijken | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.