Vraag van de week: Zou je het erg vinden als er de komende twaalf maanden geen nieuwe films uit zouden komen?

Vraag van de week

Elk jaar worden er honderden nieuwe films uitgebracht, waarschijnlijk meer dan je in een periode van twee jaar zou kunnen zien. Het is iets wat me aan het denken zette. Natuurlijk zijn niet al die films de moeite waard, maar laten we aannemen dat dat wel het geval is. Het zou betekenen dat je elk jaar een groot aantal goede films zou missen, potentiele meesterwerken. Als filmliefhebber weet je dat er simpelweg te veel films bestaan om ze ooit allemaal te kunnen kijken. Wanneer je even vergeet welke films de komende maanden uitkomen wil ik je de volgende vraag stellen:

Zou je het erg vinden als er de komende twaalf maanden geen nieuwe films uit zouden komen?

Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als dit gebeurde. Er zijn zoveel klassieke films die ik nog steeds niet gezien heb, maar er komen ook teveel nieuwe films uit die ik dan meestal eerder kijk. Wanneer er geen nieuwe films uit zouden komen zou ik me volledig op die oudere films kunnen storten en mogelijk ook oudere films in de bioscoop gaan kijken (want ze willen, ook al zijn er dan geen nieuwe films, toch nog steeds geld verdienen). Natuurlijk is het een situatie die zich niet voor zal doen, maar het is leuk om er over te fantaseren.

Zou je het erg vinden als er de komende twaalf maanden geen nieuwe films uit zouden komen?

18 reacties op “Vraag van de week: Zou je het erg vinden als er de komende twaalf maanden geen nieuwe films uit zouden komen?

 1. Persoonlijk zou ik dat dus totaal niet erg vinden. Het zou mij eindelijk eens de tijd geven om naar films te kijken die ik al zo lang eens wilde zien, maar er nooit toe kom, net omdat er maandelijks zoveel nieuwe films bijkomen die ik ook wil zien… Pfff πŸ˜‰

  • Ja, het is onmogelijk bij te houden en die nieuwsgierigheid naar nieuwe films is natuurlijk ook maar moeilijk te onderdrukken πŸ™‚

 2. Ik zou dat wel erg vinden ja. Nieuwe films (en dan zeker de potentiΓ«le kaskrakers) zijn films waar ik enorm naar uitkijk. Ik leef er soms echt naartoe! Zeker in het geval van Spectre of Star Wars. Ik vind wel dat er teveel verschijnt, want het is inderdaad onmogelijk om alles te kunnen zien. Niet alleen qua tijd, maar ook qua geld. Als je elke nieuwe film in de bioscoop zou willen zien moet je een goedgevulde bankrekening hebben. Dus iets minder mag zeker πŸ™‚

  • Natuurlijk is het leuk om naar uit te kijken, maar heb je nooit het gevoel dat je zoveel oudere klassiekers of films uit andere landen wilt kijken, maar hier door het aanbod niet aan toe komt?

   Gelukkig bestaan er PathΓ© kaarten etc, want anders zou het inderdaad erg duur kunnen worden.

 3. Aan de ene kant zou ik dat wel erg vinden, want 12 maanden is wel echt een lange periode zonder nieuwe films. Maar aan de andere kant zou het me wel de tijd geven om films (en series) te kijken die ik nog niet heb gezien. Lastige vraag, Nostra, op deze maandagochtend! πŸ˜‰

  • Ach, prima manier om die hersencellen weer voor de week op te starten πŸ˜‰

   Er is zoveel onbekends te zien, dus denk dat je best wel een jaar met gemak door zou kunnen komen.

 4. Ik zou het geen probleem vinden πŸ™‚ dan heb ik eindelijk eens tijd om alle films te kijken die ik dit jaar nog niet heb gezien! Daarnaast kost het kijken van klassiekers die ik nog niet heb gezien waarschijnlijk ook nog een paar maanden.

  • Natuurlijk kan je er voor proberen te zorgen dat je gewoon wat meer oudere films gaat kijken en niet in te geven aan de drang om weer nieuwe films te moeten kijken πŸ˜‰

 5. Ik zou het niet erg vinden. Er is zoveel nieuw aanbod dat je haast door de bomen het bos niet ziet. En sommige films krijgen zoveel aandacht in de media dat andere films in het nauw gedrukt worden. Het zou voor mij een kans zijn om oudere films te bekijken en zelfs om opnieuw te bekijken of te herontdekken. En om de blinde vlekken van een paar weken terug weg te poetsen.

  • Ja, het is eigenlijk onvoorstelbaar hoeveel materiaal er wekelijks wordt uitgebracht en dan denk ik nog niet eens aan TV-series. Aan aanbod geen gebrek, maar helaas tijd wel…

 6. Poeh poeh wat een vraag. Aan de ene kant zou het niet erg zijn, maar aan de andere kant weer wel. Wat Paul ook zegt: ik kan echt naar films uitkijken die nieuw verschijnen. Anderzijds snap ik jou ook. Oudere films die ik al langer wil zien, kan ik dan ook daadwerkelijk gaan kijken. Enig nadeel: hoe kies je welke films je draait in de bioscoop met zoveel keuze? En moet je de overige films allemaal zelf kopen? De films die ik nog wil zien zijn namelijk bijna niet te zien op HBO of Netflix en downloaden vind ik ‘not done’. Anders wordt het wel een heel duur jaartje πŸ˜‰

  • Ik denk dat het geen probleem zou zijn om de bioscoop gevuld te krijgen als je gewoon een aantal klassiekers gedurende dat jaar laat draaien en verder mensen laat stemmen zoals een site als bv. We Want Cinema doet. Thuis heb ik genoeg DVD’s staan (ook nog nooit gekeken) om het jaar wel door te komen πŸ™‚

 7. Yep, slotje erop voor wat betreft nieuwe films! I’m in! Eindelijk die eindeloze backlog weg werken want ook al zie ik meer dan genoeg films en series; ik zit nog steeds niet aan het aantal dat ik zou willen zien. Ik heb nog een aantal klassiekers op de plank liggen en mijn watchlist op Netflix begint ook gigantische vormen aan te nemen. En dan nog te bedenken dat het gros daarvan bestaat uit series met meerdere seizoenen….

  • Misschien een idee voor blogathon…als vraag ik me af welke filmblogger dit vol zou kunnen houden…denk dat het verschrikkelijk moeilijk zou zijn om je een maand in te moeten houden en alle nieuwe films langs je laten gaan πŸ™‚

   Mijn watchlist op Netflix is inderdaad ook al veel te lang πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.