The Hunger Games: Mockingjay Part 2 – Recensie

Recensie Hunger Games Mockingjay part 2

Alhoewel ik al lang niet meer tot de doelgroep behoor van de YA-films (alhoewel ik me nog steeds jong voel), kan ik films in dit genre nog steeds waarderen. En net zoals in elk genre zitten er goede en slechte films tussen. Zelf vond ik het eerste deel vermakelijk, maar wisten de delen erna me minder te overtuigen. Mockingjay Part 1 voelde leeg aan en er leek maar weinig te gebeuren. Na de 3 eerdere delen draait nu eindelijk het laatste deel in de bioscopen, weet deze de spanning van het eerste deel weer terug te pakken?

Review Hunger Games Mockingjay part

De film gaat meteen door op het punt waar Part 1 stopte en Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) zal het eindelijk opnemen tegen president Snow (Donald Sutherland) door samen met een team op te rukken naar Panem. Voordat ze hun doel bereiken moeten ze echter eerst nog de vele dodelijke vallen op hun weg zien te overleven. Daarnaast worstelt Everdeen ook nog met haar gevoelens over Gale (Liam Hemsworth) en Peeta (Josh Hutcherson).

“Helaas ontbreekt de climax…”


 Dit nieuwe deel bouwt de spanning langzaam op en heeft een stuk meer actie in vergelijking met het vorige deel. Dat resulteert in een aantal spannende en spectaculaire momenten. De film bouwt de spanning goed op naarmate de groep dichter bij het paleis van de president komt. Helaas ontbreekt de climax die je zou verwachten compleet. Er wordt veel tijd besteed aan de reis door de stad, maar als ze hun doel hebben bereikt lijkt alles ineens snel te moeten worden afgemaakt.

Het laatste gevecht gebeurt bijvoorbeeld niet op het scherm, maar er wordt over verteld. Juist het moment waar het allemaal om draait mist daardoor op emotioneel vlak impact. Dat is frustrerend, vooral bij een film van meer dan twee uur. Vergelijk het met een achtbaan waar je in wordt gezet, je helemaal naar de top gaat en op het punt staat om naar beneden te gaan, maar het volgende moment is dat je bij het station bent en de beugels zich openen en degene naast je vertelt dat het echt een heel erg spannende rit was. Zoals gezegd, ik behoor misschien niet tot de doelgroep, maar ik had meer verwacht van deze film en aan die verwachtingen kon niet worden voldaan.

7 reacties op “The Hunger Games: Mockingjay Part 2 – Recensie

  1. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik met mijn 68 jaar graag naar dit soort YA films kijk. Afgelopen zaterdagavond hebben bv. deel 2 van Maze Runner gezien. Ik vond de hele serie van The Hunger Games heel erg goed, geniet van Jennifer Lawrence en kijk uit naar het laatste deel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.