Thy Father’s Chair (2016) – Recensie

Recensie Thy Fathers chair

Iedereen heeft wel eens zo’n moment. Zo’n dag waarin je even geen zin hebt om de afwas te doen of om wat rommel op te ruimen. Daar komt soms nog wel eens een dag bij, maar al snel realiseer je je dat het echt een troep wordt als je niets doet en je zorgt er voor dat alles weer op orde komt. De Joodse tweeling Abraham en Shraga uit New York hebben al jaren niets meer aan het huishouden gedaan. De mannen zitten onder de wonden van het ongedierte dat hen bijt en de gemiddelde persoon zou geen stap in het huis durven te zetten. Toch gaat een gespecialiseerd team aan de slag in het huis en probeert de broers te helpen afscheid te nemen van hun “dierbare” troep.

Review Thy Fathers chair

In zeven hoofdstukken wordt getoond hoe de schoonmaakploeg een zwijnenstal langzaam veranderd in een “normaal” huis. Gedurende die actie kom je een klein beetje meer te weten over de broers, hun problemen en religie, maar helaas mist de documentaire echt een pakkend verhaal. De stoel uit de titel wordt even genoemd, maar lijkt verder onbelangrijk. Dat is ook een gevoel dat overheerst bij het bekijken van de film. Als je er van kan genieten om een aantal dagen mee te lopen met een schoonmaakploeg, dan zal deze film je aanspreken. Wanneer je echter op zoek bent naar meer diepgang dan weet Thy Father’s Chair dat helaas niet te bieden.

Thy Father’s Chair is vanaf vrijdag te zien tijdens de IDFA.

5 reacties op “Thy Father’s Chair (2016) – Recensie

    • Nu heb ik dat programma nooit gekeken, maar zoiets is het inderdaad wel….alleen gooiden deze twee broers alles dat ze gebruikten vaak ook op de grond, zoals bijvoorbeeld brieven etc.

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2015 - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.