Vraag van de week: Als je iemand mocht interviewen, wie zou dat zijn?

Vraag van de week

De afgelopen jaren heb ik dankzij m’n blog de kans gehad diverse mensen te interviewen die met films te maken hebben. Het was leuk om met Paul Verhoeven te praten en hem vragen te stellen waar je zelf graag een antwoord op te zien of om schilder Michael Deas te spreken over hoe hij het logo van Columbia Pictures gemaakt heeft. Het is een aspect van het schrijven over films waar ik echt van geniet en graag meer zou willen doen, ook al is dat in verband met tijd niet altijd mogelijk.

Ik vroeg mezelf laatst af welke regisseurs/acteurs/actrices ik nog graag zou willen interviewen. De eerste waar ik aan moest denken is Quentin Tarantino, die natuurlijk bekend staat om z’n uitgebreide filmkennis en z’n boeiende manier van vertellen. Kevin Smith zou ook interessant zijn, omdat hij altijd allerlei verhalen heeft over z’n ervaringen. Als ik een acteur of actrice kon interviewen dan zou ik waarschijnlijk uitkomen bij iemand als Samuel L. Jackson, omdat hij duidelijk plezier heeft in z’n werk en al zo veel ervaring heeft.

Als je de kans had om een acteur/actrice/regisseur te interviewen, wie zou het zijn en waarom?

14 reacties op “Vraag van de week: Als je iemand mocht interviewen, wie zou dat zijn?

  1. Mijn eerste keuze is Sergio Leone. Hij heeft films gemaakt die veel indruk op mij hebben gemaakt.Ik zou hem echter geen vraag stellen maar de locaties waar zijn films zijn opgenomen met hem bezoeken en hem laten vertellen over wat er bij de opnames gebeurd is.

  2. Ik ben net begonnen met het afnemen van interviews en het is tot nu toe heel leuk om te doen. Ik heb genoeg mensen die ik wil interviewen, maar ik laat het lekker op mij afkomen. Het is altijd interessant om met mensen uit de industrie te praten, omdat ik er ook veel van leer.

  3. Helaas is het niet meer mogelijk, maar ik had Wes Craven wel willen interviewen. Hij heeft zoveel invloed gehad op het horror genre. Daar had ik met hem wel over willen praten en over zijn films natuurlijk.

  4. Ik zou wel eens iemand uit de crew willen horen vertellen over hun werk, een focus puller, key grip of een van die andere functies die je in de credits voorbij ziet komen.

  5. Hmm.. dit vind ik een lastige vraag, want er zijn heel veel mensen die ik wel een keer zou willen interviewen. Ik denk toch dat ik voor Jake Gyllenhaal ga, een acteur van mijn leeftijd die niet zomaar de eerste de beste rollen aanpakt en zichzelf keer op keer weet te transformeren. Fascinerende jonge acteur 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.