De auto’s van James Bond en zijn vijanden

Bond Auto

Smaken verschillen als je kijkt naar de recensies die zijn geschreven over de nieuwe James Bond film Spectre. Wat ook verschilt is de smaak van de Britse geheim agent zelf, want door de jaren heen hebben diverse vrouwen en auto’s de revue gepasseerd. Al lijkt hij op het gebied van auto’s nu toch een favoriet te hebben gevonden: de Aston Martin. Merken als Ford, Bentley, Lincoln, Lotus, Audi, BMW, Rolls-Royce, Chevrolet en Range Rover zijn ook terug te vinden in zijn wagenpark, maar mede door de sponsoring verplaatst James zich de laatste jaren in een Aston Martin.

Acteur Daniel Craig, die nu voor de vierde keer schittert als 007, weet zelfs niet beter. In alle films reed hij in een Aston Martin. Voor Bond’s nieuwe avontuur is zelfs speciaal een nieuwe Aston Martin ontworpen, de DB10. De fabrikant ziet het als dé mogelijkheid om zo een groot publiek te laten kennismaken met de toekomstige Aston Martins. In totaal zijn er 10 gemaakt, waarvan er na de opnames van de film nog 3 exemplaren over waren. De rest van de auto’s sneuvelden tijdens de opnames. De concurrenten grijpen de kans met beide handen aan om de auto’s van de ‘bad guys’ en andere nodige auto’s te leveren.

Spectre

James kennen we niet zonder auto, maar af en toe zien we dat hij zich ook prima redt in andere vervoermiddelen zoals tanks, onderzeeërs, motors, treinen en vliegtuigen. In voorgaande films was de strijd tussen 007 en zijn tegenstanders niet altijd even eerlijk te noemen, omdat Bond’s auto van tevoren al duidelijk de winnaar was.

In Spectre daarentegen, doet de auto van de schurk, in dit geval Mr. White, niet onder voor de auto van James. Lees verder over de auto’s die tegenover elkaar staan in de nieuwste film en over de bolides die met elkaar het gevecht aan gingen in Goldfinger, Die Another Day en Casino Royale. Met deze wetenswaardigheden over de auto’s wordt het zien van de nieuwste, langste en duurste Bondfilm ooit nog leuker!

7 reacties op “De auto’s van James Bond en zijn vijanden

  1. De auto’s zijn naar mijn mening altijd wel één van de hoogtepunten in de films. De DB10 is ook ontzettend gaaf! Toch zou ik deze niet aanschaffen tenzij… SPOILERALERT… er een schietstoel in zit 🙂

  2. Pingback: Weekupdate 46: In 2016 op zoek naar Dory, Misfits komen terug naar Rock at the Con en Turbo Kid & Mr. Holmes behoren tot de november line-up van Remain in Light | Filmliefhebber.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.