Filmsite Spotlight: Reviews & Roses

Filmsite Spotlight Reviews & Roses

Het is al weer een tijdje geleden sinds m’n laatste filmsite spotlight en toen ik keek naar de verschillende blogs die al in deze serie verschenen zijn kwam ik er tot m’n verbazing achter dat ik Reviews & Roses van Jessica nog niet in het rijtje had staan. Daar moest verandering in komen, want ik lees haar blog al geruime tijd en haar enthousiasme en artikelen (ook die niet over films gaan) zijn altijd leuk om te lezen. Ze verdient het dan ook om in de spotlight gezet te worden.

Reviews & Roses

Wat is de ontstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
​Ik schr​eef al een aantal jaren recensies over tv-series voor MijnSerie.nl, maar ik merkte dat ik meer soorten recensies wilde schrijven. Ik had namelijk ook al een tweetal boekrecensies geschreven, maar waar kon ik die laten? Zodoende besloot ik een blog op te richten voor recensies van tv-series, boeken, maar ook films. Inmiddels is het overigens wel behoorlijk uitgebreid en noem ik het een omni-blog.

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
​Bij​ ​deze vraag ga ik vooral even af op wat anderen hebben gezegd over mijn blog en waarom mijn blog opvalt in hun ogen. Nummer één is sowieso foto’s. Ik bloos nog elke keer als iemand weer aangeeft hoe mooi ze mijn foto’s vinden (en dat terwijl ik hier echt een amateur in ben). Ik kreeg zelfs een keer te horen dat iemand zelfs mijn blogposts over de Styletone Box leest terwijl ze geen interesse heeft in make-up, het gaat haar puur om de mooie foto’s, haha. Helaas is het bij films vrijwel onmogelijk zelf geschoten foto’s te gebruiken (al zou ik dolgraag zelf foto’s maken op de set haha). Een andere kwaliteit​ is het uiterlijk en de constante kwaliteit van mijn website/blog. Velen geven aan dat ze hem professioneel vinden ogen, zelfs toen ik nog maar een paar maandjes bezig was. Ook krijg ik vaak verbaasde gezichten mijn kant op als ik aangeef dat ik pas net meer dan een jaartje aan het bloggen ben, ze verwachten door de kwaliteit van mijn blogposts/recensies dat ik het al veel langer doe.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
​Ik vind het fijn dat er een plekje op het wereld wijde web is waar ik mijn enthousiasme kwijt kan over de boeken, films en tv-series waarvan ik geniet. Al zal je ook recensies tegenkomen waarin ik minder enthousiast ben, ze zijn immers niet altijd even goed (in mijn ogen). Er is zoveel om over te schrijven dat ik altijd gemotiveerd ben te blijven schrijven. Ik kijk zoveel films dat ik het liefst over alle films een recensie zou schrijven, maar daar heb ik helaas niet altijd de tijd voor.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken/boeken lezen veranderd?
Door erover te schrijven denk je meer na over wat het is dat jou aantrekt tot een film of boek en hierdoor leer je ook jezelf en je voorkeuren beter kennen. Daarnaast merk ik dat juist door over films en boeken te schrijven, ik ook meer films kijk en boeken lees. Meer dan dat ik al deed en dat vind ikzelf alleen maar positief. Ook merk ik dat ik tijdens een film soms al in mijn hoofd de recensie aan het schrijven ben, haha.

Wat is het favoriete artikel dat je hebt geschreven?
Laat me jou zijn
Poeh, daar stel je wel een vraag. Ik ben trots op elk artikel, anders had ik het immers niet online gezet. Daarnaast vraag je mij één artikel uit 318 blogposts te kiezen, haha. Ik heb er lang over getwijfeld, gezien ik meerdere favorieten kan bedenken om verschillende redenen, uiteindelijk ga ik voor mijn verslag van de bloggersborrel/boekpresentatie bij uitgeverij Zomer & Keuning. Waarom? Omdat het nog helemaal in het begin was; mijn blog bestond pas twee maanden. Toch kreeg ik een uitnodiging en heb ik zoveel plezier gehad daar. Ik heb zoveel lieve mensen leren kennen die inmiddels ook echt aanvoelen als vrienden en daar ben ik heel dankbaar voor. Het beginnen met bloggen heeft zoveel positiviteit en leuke dingen in mijn leven gebracht en dit artikel herinnert mij eraan.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Haha, nog zo’n onmogelijke vraag. Ik heb eerlijk gezegd geen favoriete films, daarvoor zijn er teveel leuke films. Wel ben ik altijd in voor dansfilms zoals de Step Up films en Footloose, die maken mij gegarandeerd vrolijk. Marvel films doen het overigens ook altijd goed bij mij.
Maar bij het beantwoorden van deze vraag ga ik kijken naar alle films die ik tot nu toe heb gerecenseerd op mijn blog en daar mijn vijf favorieten van.

1. The Imitation Game
Recensie The Imitation Game
2. The Man from U.N.C.L.E.
Recensie The Man from Uncle
3. The Age of Adaline
The Age of Adeline
4. This is Where I Leave You
This is where I leave you
5. Love, Rosie / Ant-Man / Kingsman: The Secret Service / Big Hero 6
love rosie

Had ik al gezegd dat ik een moeilijke kiezer ben?

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Het wil nog wel eens wisselen, maar als je een gemiddelde neemt zit ik op bijna twee films per week.

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Eigenlijk zou ik veel meer in huis willen hebben, maar ons huis is erg klein dus ik heb niet zoveel ruimte ervoor. Anders had ik namelijk wel een kamer willen inrichten met leuke merchandise. Wat ik wel heb is zo’n standee met aan alle vier kanten een personage uit The Scorch Trials (ik ben groot fan van Dylan O’Brien) en twee Mockingjay armbanden. Maar ik heb dus nog niet echt een item dat ik trots aan iedereen laat zien. Wel heb ik trouwens ook een boek over de 1001 beste films en nog een paar met 250 films geloof ik.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen? 
Elke film die ik kijk wordt op een manier besproken op Reviews & Roses. Sommigen krijgen een complete recensie, maar allemaal komen ze sowieso terug bij mijn maandelijkse overzicht met mini-recensies. Het liefst zou ik namelijk over elke film een volledige recensie schrijven, maar dat lukt mij qua planning en het aantal uren in een week helaas echt niet.

Daarnaast wil ik Nostra graag bedanken voor het in de spotlight zetten van Reviews & Roses, ik voel mij vereerd!

7 reacties op “Filmsite Spotlight: Reviews & Roses

  1. Ik had al wat complimenten jouw kant opgeschoven Jessica, maar nogmaals: je onderhoud echt een goede en leuke blog. Je ziet ook aan de hoeveelheid reacties die je steeds krijgt dat mensen graag terugkeren en je blog waarderen. Daar mag je trots op zijn! Vooral omdat je zoals jezelf aangeeft nog niet eens zo lang bezig bent. In ieder geval: nog veel jaren blogplezier!

  2. Pingback: Mijn Maand | November 2015 • Reviews & Roses

Leave a Reply

Your email address will not be published.