1000 Recensies!

1000 recensies

Toen ik afgelopen weekend las dat Filmliefhebber.com inmiddels al weer vier jaar bestaat vroeg ik me af hoelang ikzelf inmiddels bezig ben met m’n eigen blog. Alhoewel ik al op Facebook kort m’n mening over films deelde voordat ik De Filmkijker begon, verscheen de eerste recensie in dat korte formaat op deze blog in maart 2010. De vorm daarvan is inmiddels anders en ik ben nog altijd bezig te kijken hoe ik het nog beter kan maken.

Nu ben ik iemand die niet zo snel verjaardagen van m’n blog vier, maar er zijn van die mijlpalen waarbij je wel stil moet blijven staan en het aantal recensies dat ik geschreven heb vond ik een interessante. Ik was van plan dat goed bij te houden en checkte regelmatig het aantal. De “magische grens” van 1000 was in de buurt en ik verwachtte dat aantal in de komende weken ergens te halen.

Ik bepaalde het aantal door te kijken naar het aantal recensies in het recensie overzicht. Afgelopen weekend kwam ik er echter achter dat dit overzicht niet helemaal compleet was. Er waren een aantal recensies die de nodige tags misten en daardoor niet verschenen in dat overzicht. Na dat gecorrigeerd te hebben en het aantal nog eens te tellen bleek dat ik vorige week met de recensie van de serie The Missing voor de 1000-ste keer m’n mening over een film/serie deelde.

Door de jaren heen is ook de look van De Filmkijker diverse malen veranderd voordat ik op het huidige design uitkwam:

De Filmkijker 2010

De Filmkijker in 2010

De Filmkijker 2011

De Filmkijker in 2011

De Filmkijker 2012-2013

De Filmkijker in 2012/2013

Natuurlijk zou ik al lang gestopt zijn met bloggen als ik zag dat m’n mening door niemand gelezen wordt. Nu was dit altijd op de Engelstalige versie van de blog prima en lag bij het bloggen vooral daar de focus, maar de afgelopen anderhalf jaar heb ik me ook meer gericht op de Nederlandse filmblog community. Al snel kwam ik er achter dat er meer Nederlandstalige filmbloggers waren dan ik initieel dacht en de afgelopen maanden heb ik die zo veel mogelijk in de Filmsite Spotlight gezet. De interactie met anderen geeft veel voldoening en ik wordt dan ook altijd erg blij om te zien hoe verschillende bloggers langskomen en reacties achterlaten of naar aanleiding van een recensie een film besluiten te kijken. Daarvoor wil ik jullie allemaal bedanken (you know who you are!). Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met deze blog en de volgende 1000 met net zo veel plezier te schrijven.

Kadootjes

The Story of film

1000 recensies is wat mij betreft een bijzonder moment dat dan ook feestelijk gevierd moet worden. Om dit te doen heb ik besloten dat ik aan twee gelukkige winnaars een documentaire serie ga weggeven die wat mij betreft elke filmliefhebber moet hebben gezien: The Story of Film. Het is een serie die ik op het moment nog steeds aan het kijken ben (het bestaat uit 15 afleveringen) en die per aflevering een bepaalde periode uit de filmgeschiedenis belicht. Volgens de cover worden er 1000 films belicht, wat dus een mooie link is met dit moment.

Wat moet je doen om kans te maken op deze serie? Dat is erg simpel, laat gewoon een reactie hieronder achter. Vervolgens kies ik daar uit twee winnaars die ik per email zal benaderen.

26 reacties op “1000 Recensies!

 1. Wauw 1000 recensies, dat is echt een prachtige mijlpaal die zeker gevierd mag worden!! Ik hoop dat je nog lang door blijft gaan, want ik ben gek op jouw manier van schrijven πŸ™‚

 2. Hartelijk gefeliciteerd met deze enorme mijlpaal Nostra!

  Ik maak pas sinds maart van dit jaar deel uit van de blogger society maar ik lees met enorm veel plezier jouw recensies.

  Keep up the good work!

 3. Ik ben misschien een stille maar ik check dagelijks je blog voor nieuwe updates. Ik ben gek op je schrijfstijl en ik hoop dat er nog 1000 bijkomen!

  • Rico, het feit dat je m’n recensies elke dag leest waardeer ik heel erg. Ik ga m’n best doen om die volgende mijlpaal ook te halen.

 4. Ik heb ze zeker niet alle duizend gelezen, zolang volg ik dit blog nog niet. Maar ga zo door. Ook de stukjes over de bioscopen van Rotterdam lees ik met veel plezier.

 5. Ja hoe snel gaat het he, als je regelmatig films kijkt. Ik houd het ook bij op WhatIwatch en zit al op zo’n 2000 (tja… begonnen in 2008 dus wat langer bezig). Overigens schrijf ik de laatste tijd minder recensies (zie ook minder) want op een gegeven moment ga je toch in herhalingen vervallen. Wel geef ik nog iedere film punten. Max wat ze kunnen halen is uiteraard 10, waarbij ik 2,5 kan geven voor het verhaal (=medium boek), het spel (=toneel), de cinematografie (=foto) en de soundtrack (=muziek). Film is voor mij een multimediagebeuren en alle aspecten vind ik belangrijk. In totaal zag ik zo’n 4600 films (houd ik bij op Icheckmovies) en heb zo’n 50 favorieten met een 10. Overigens kom ik door jouw blog vaak op tips voor mijn what-to-see-lijstje. Dus ga zo door !! Fijne hobby, he…

  • Zelf hou ik sinds 2004 scores bij op IMDB en heb daar inmiddels ruim 2300 titels een score gegeven en ik ben Whatiwatch iets later gaan gebruiken. Het gaat inderdaad snel en je hebt er een flink aantal gezien. Leuk om te horen dat m’n blog regelmatig zorgt voor bruikbare tips!

 6. Mooi mijlpaal, gefeliciteerd! Duizend is een heel erg mooi aantal. Als ik al mijn recensies optel (ook voor de site waar ik voorheen schreef, helaas was die gecrasht waardoor alle recensies verloren raakte) dan kom ik waarschijnlijk net tegen de 250 of iets erover. Dus 1000 is heel nice. Op naar de 2000!

 7. Pingback: Weekupdate 43: OfficiΓ«le trailer Star Wars: The Force Awakens uitgebracht, Releasedatum DVD en Blu-ray Disc Mission: Impossible – Rogue Nation aangekondigd en Pitch Perfect 2 verschijnt 2 december op DVD en Blu-ray Disc | Filmliefhebber.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.