Finders Keepers (2015)

Review Finders Keepers

Sommige waargebeurde verhalen zijn soms te bizar om echt te lijken en deze documentaire is daar een voorbeeld van. De ondernemende Shannon Whisnant kocht tijdens een veiling van een locker een grill voor een mooie prijs. Hij nam het mee naar huis en tot z’n grote schrik vond hij op die grill het onderste gedeelte van een menselijk been. De politie werd gebeld, die het tijdelijk op liet slaan. Het verhaal verscheen al snel op het nieuws en het duurde niet lang voordat de persoon van wie het been was, John Wood, zich meldde en z’n been terug eiste. Whisnant was echter van mening dat het zijn eigendom was en was niet van plan het terug te geven. Het is het begin van een lange strijd tussen de twee.

Recensie Finders Keepers

De eerste reactie op het verhaal zal voor velen hetzelfde zijn als die tijdens de diverse nieuwsuitzendingen: Een freakshow. Waarom zou je je eigen geamputeerde been willen bewaren en waarom zou je het als je het tijdens een veiling toevallig vindt niet af willen staan. Beide heren hebben beide hun beweegredenen en de vraag is of het ze zal lukken uit de impasse te raken. Het grootste gedeelte van deze documentaire bestaat uit alle media aandacht die zaak kreeg en daardoor voelt het geheel erg dun aan. De nodige diepgang komt pas in het laatste stuk, waarbij er wordt ingegaan op de achtergrond van de beide heren en hoe deze zaak uiteindelijk ook z’n positieve kanten had. Het is in dit gedeelte dat de Finders Keepers het sterkst is. Is dit verplicht “kijkvoer”? Niet echt, maar zo af en toe is zo’n vreemd verhaal best leuk om naar te kijken.

Finders Keepers is beschikbaar via Netflix

6 reacties op “Finders Keepers (2015)

  1. Dat lijkt me inderdaad erg bizar. Ben stiekem wel benieuwd naar de beweegredenen van de beide heren! Vooral van de vinder om het been te houden. Wat moet je daar nou mee? Maar dat zal ongetwijfeld duidelijk worden uit de docu.

  2. Klinkt als een bizar verhaal inderdaad! Ik ben wel nieuwsgierig geworden, maar ik heb nog teveel films en series met hogere waardering die op mijn to watch list staan.

    • Dat is het zeker. Begrijp het helemaal als je andere de voorkeur geeft, maar als je in de mood bent voor iets raars dan is deze zeker wel een fascinerende keuze 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.