Vraag van de week: Als je een bank ging beroven, welke filmkarakters zou je meenemen?

Vraag van de week

Deze week een vraag die wat anders is dan de vragen die ik normaal stel. Eentje waarvoor je je verbeelding en filmkennis voor moet gebruiken. Je hebt net een grote opdracht gekregen om een bank te beroven, als je het goed uitvoert hoef je de rest van je leven niet meer te werken. De opdracht moet echter met een team uitgevoerd worden om te slagen. De vraag:

Welke filmkarakters zou je meenemen?

Van wat ik van films geleerd heb, is het nodig om zoiets goed van tevoren te plannen en team om je heen te hebben die je volledig vertrouwt. Niet alleen slimme mensen zijn er voor nodig, maar ook mannen die met een wapen om kunnen gaan.

Voor de wapens is m’n keuze op twee mannen met veel ervaring gevallen: Dutch (van Predator) en Rambo.
dutchrambo

Voor het plannen van deze opdracht wil ik een oude rot in het vak hebben en Neil McCauley (Heat) lijkt me hiervoor de juiste keuze.
Neil McCauley

Als we dan eenmaal de overval gedaan hebben moeten we nog wel weg zien te komen en daar hebben we een goede “wheelman” voor nodig. Nu was m’n eerste gedachte om één van de mannen van de Fast & Furious films te kiezen of de hoofdpersoon uit Drive, maar toen bedacht ik dat me dat ik toch het liefst Frank Martin (Transporter) als bestuurder zou willen hebben.
Transporter

Met z’n vijven zit de auto vol en denk ik dat het team groot genoeg is om de opdracht tot een succes te maken.

Welke filmkarakters zou je meenemen om een bankoverval uit te voeren?

8 reacties op “Vraag van de week: Als je een bank ging beroven, welke filmkarakters zou je meenemen?

 1. Leuke vraag! Ik neem mee Arkin (The Collector/Collection), een dief die zijn hoofd koel weet te houden in zeer lastige situaties. Chev Chelios (Crank) en Machete kunnen goed met wapens omgaan. Letty (F&F films) kan rijden en als er nog ruimte is voor één man meer, dan zorgt Magic Mike voor afleiding :p

  • Ja, eens een keer een ander soort vraag 🙂

   Wow, dat is een gevaarlijke crew (met de uitzondering van Magic Mike waarschijnlijk, heb de film niet gezien). Denk dat je best ver kunt komen Gwen 😉

 2. Ik begin bij Amelie (Audrey Tautou). Die ziet er zo onschuldig uit dat niemand verwacht dat ze een bank gaat beroven. Ze leidt de bankmedewerkers af.

  Haar man, die meehelpt, is niemand minder dan Indiana Jones (Harisson Ford). Aangezien hij geen pistolen gebruikt maar een zweep, komt hij gemakkelijk langs de bewakers. De zweep gebruikt hij om pistolen af te pakken van bewakers.

  De overvallers vormen een gezin, dus een kind kan niet ontbreken. Aangezien Michelle Tanner door de Olsen Twins werd gespeeld, zetten ze bankmedewerkers op het verkeerde been. Ze denken dat er maar 1 van is, maar dat is dus niet. 1 van de 2 rooft de kluis leeg.

  De chauffeur is niemand minder dan Driver (Ryan Gosling) uit Drive. Die weet perfect hoe weg te komen.

  • Wow, dat is een team waar niemand iets van verwacht. Onopvallend om binnen te komen en waarschijnlijk in stilte met een zak vol geld weer weg. Originele keuzes!

 3. Neil McCauley (Heat) zou sowieso in mijn crew zitten vanwege zijn IQ!

  Stella Bridger (The Italian Job) leidt de aandacht af met haar looks en kan goed overweg met de vluchtauto.

  Dylan Rhodes (Now you See Me) mag mee om mensen op het verkeerde been te zetten.

  Mochten zaken dan toch nog uit de hand lopen dan heb ik altijd nog de schietgrage John Matrix (Commando) aan mijn zijde

Leave a Reply

Your email address will not be published.