De vele gezichten van… James Gandolfini

James Gandolfini

Twee jaar geleden kwam het als een redelijke schok om te horen dat James Gandolfini op 51-jarige leeftijd overleden was. Ik genoot altijd van zijn werk. The Sopranos is één van m’n all-time favorite shows en hij had een groot aantal rollen die ik echt leuk vond (zoals in The Mexican, In the Loop en Killing Them Softly).

Hij werd geboren op 18 september 1961 in Westwood, New Jersey en groeide op in Park Ridge. In 1979 maakte hij Park Ridge High School af waar hij ook meedeed aan toneelstukken. Hij ging naar Rutgers University en haalde z’n Bachelor of Arts diploma in communicatie. Daarna zette hij zijn zinnen om een carriere in het acteren. Z’n eerste film was Shock! Shock! Shock! in 1987. Hij had rollen in True Romance, Terminal Velocity, Crimson Tide, Get Shorty en The Juror voordat hij beroemd werd door zijn rol van Tony Soprano in The Sopranos. De show zou uiteindelijk zes seizoenen duren en werd overladen met awards, waaronder een Screen Actors Guild award voor Gandolfini. Nadat de serie stopte bleef hij in films acteren. Hij overleed op 19 juni 2013 tijdens een bezoek aan Italië.

James Gandolfini

Klik voor een grotere versie

Van links naar rechts: Shock! Shock! Shock!, Money for Nothing, True Romance, Terminal Velocity, Le nouveau monde, Crimson Tide, Get Shorty, The Juror, Night Falls on Manhattan, She’s So Lovely, 12 Angry Men, Perdita Durango, Fallen, The Mighty, A Civil Action, A Whole New Day, 8MM, The Mexican, The Man Who Wasn’t There, The Last Castle, Surviving Christmas, Romance & Cigarettes, Lonely Hearts, All the King’s Men, Club Soda, Sopranos, In the Loop, The Taking of Pelham 1 2 3, Where the Wild Things Are, Welcome to the Rileys, Mint Julep, Down the Shore, Cinema Verite, Violet & Daisy, Killing Them Softly, Not Fade Away, Zero Dark Thirty, The Incredible Burt Wonderstone

Wat is jouw favoriete James Gandolfini rol?

Lees ook:

3 reacties op “De vele gezichten van… James Gandolfini

  1. Pingback: Top 10 gangsterfilms/series - De Filmkijker

    • Ja, dat is er eentje die zeker opvalt. Zo’n uniek karakter…krijg eigenlijk wel weer zin in die film want de film zelf is ook erg leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.