De Filmkijker geeft antwoord – Deel 3

De Filmkijker geeft antwoord

Het is al weer een tijdje geleden sinds ik vragen heb beantwoord die ik langs zie komen in de zoektermen (namelijk vorig jaar). Een mooi moment om te zien welke vragen er zijn en natuurlijk of ik deze kan beantwoorden.

Waarover gaat de film Wan Pipel?
Wan Pipel is een film die ik een tijdje geleden gezien heb en waar ik ook een recensie over geschreven heb. Het draait om Roy die naar Nederland gekomen is om te studeren, maar terug moet naar Suriname wanneer z’n moeder op sterven ligt. Daarbij gaat hij op zoek naar z’n identiteit, maar worstelt hij ook met z’n gevoelens voor twee vrouwen en wat de mensen om hem heen daarvan vinden.

Wie speelt de oude indiaan in The Lone Ranger?
Tonto
De film is gebaseerd op een tv-serie (die voortkwam uit een radioprogramma en een aantal boeken). De indiaan, Tonto, werd in de serie gespeeld door Jay Silverheels. In 2013 kwam er een filmversie van het verhaal uit. In deze film speelde Johnny Depp de rol, van zowel de jonge als de oude versie van de indiaan.

Hoe heet de documentaire over een rijke vrouw die een huis laat bouwen?
Dat is de documentaire The Queen of Versailles.

Film tijd is geld leven als de tijd op is dood?
in time
Alhoewel deze vraag iets duidelijker gesteld had kunnen worden is het antwoord makkelijk te geven. Dit is namelijk In Time, waarin Justin Timberlake samen met Amanda Seyfried zich in de hoofdrollen proberen los te vechten van het systeem waarbij iedereen een timer heeft in z’n arm waarop ze kunnen zien wanneer ze dood gaan. Een film waarin tijd kan worden verhandeld en je je leven dus kunt verlengen.

In welke films heeft Hugo Weavings gespeeld?
Hugo Weaving heeft een groot aantal filmrollen op z’n naam staan. Hier kan je foto’s van een groot aantal van die rollen vinden en een overzicht is natuurlijk te vinden op IMDB.

Locatie oude bioscopen rotterdam?
Rotterdam heeft door de jaren heen erg veel bioscopen gehad en hierover publiceer ik regelmatig artikelen. Tot nu toe zijn de volgende verschenen:


De meeste stonden echter in het centrum van Rotterdam.

Moord in arkansas op drie jongetjes?
Deze moord was het onderwerp van een aantal documentaires waarbij er twijfel was of de jongens die veroordeeld werden voor deze daad daadwerkelijk schuldig waren. De zaak kreeg bekendheid door de Paradise Lost trilogie en was ook onderwerp van de documentaire West of Memphis, waarbij de zaak eindelijk afgesloten leek te worden.

Videoclips geinspireerd door?

Films zijn regelmatig inspiratie voor videoclips, die vervolgens bepaalde scenes of soms zelfs het hele verhaal recreëren. In mijn artikel 10 Muziekvideo’s geïnspireerd door films (Hip Hop/R&B) kun je een aantal voorbeelden vinden, maar er zijn er nog veel meer (die ik mogelijk in de toekomst nog zal behandelen).

Waar is the American opgenomen?
The American van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn was een persoonlijke favoriet van me in 2010. Alhoewel het geheel zich op één plek lijkt af te spelen werd de film volgens Wikipedia opgenomen in Castel del Monte, Sulmona, Castelvecchio Calvisio, Calascio en Campo Imperatore in de provincie L’Aquila (Abruzzo); in Rome en in Östersund, Jämtland en andere locaties.

Wat zijn de beste gevangenisfilms?
Top 10 Gevangenis films
In het artikel Top 10 gevangenisfilms heb ik een selectie gemaakt waarin een aantal van m’n favorieten staan.

Lees ook:

6 reacties op “De Filmkijker geeft antwoord – Deel 3

    • Gewoon doen! Soms staan er bizarre dingen tussen, maar ik kijk regelmatig noteer ze dan en probeer af en toe deze rubriek te doen….

Leave a Reply

Your email address will not be published.