Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Recensie Maze Runner Scorch Trials

Eerder dit jaar keek ik The Maze Runner op DVD en was ik aangenaam verrast door de “volgende” boekenreeks die wordt verfilmd en waar er jaarlijks een nieuw deel van uitkomt (het is overigens te hopen dat bij deze serie de laatste film niet in twee delen gesplitst wordt, want dat is op het moment één van m’n grootste frustraties bij zowel de Hunger Games als de Divergent series). Het voordeel dat ik de film in februari zag, was dat ik maar zeven maanden hoefte te wachten op het volgende deel, waar ik erg naar uitkeek. Slaagt The Scorch Trials er in net zo goed te zijn als het eerste deel?

Review Maze Runner Scorch Trials

Dit tweede deel gooit de kijker middenin het verhaal, zonder ook maar een moment te nemen om je er aan te herinneren wat er in het eerste deel ook al weer gebeurde. Ik wist nog dat ze ontsnapt waren uit het doolhof, maar het waarom en waar ze nu op zoek gingen was ik al vergeten. Een goede tip is dus om in ieder geval nog even de laatste paar scenes van het eerste deel te zien (of even de Wikipedia entry te lezen) voordat je met deze start.

Nadat de groep gered is worden ze meegenomen naar een plek waar ze veilig zijn en beschermd worden tegen de gevaren in de wereld, waaronder de Cranks. Thomas doet samen met een jongen die hij ontmoet, Aris Jones, onderzoek naar wat er aan de hand is en besluit hun veilige onderkomen te verlaten om uit te vinden wat er precies gaande is in de wereld en om uit te vinden of er nog andere veilige plekken op aarde zijn.

“blijkt de wereld gevuld te zijn met World War Z zombies…”


 Zonder kennis te hebben van de boeken waarop deze films gebaseerd zijn, wist de film me een aantal malen flink te verrassen. De film is ook een stuk donkerder in vergelijking met het origineel. De Cranks die een aantal malen genoemd worden, worden initieel niet getoond en je hebt dus geen idee wat voor effect de ziekte waaraan ze leiden heeft. Daar komt je echter al snel achter, want tijdens hun zoektocht blijkt de wereld gevuld te zijn met World War Z zombies. Dat zijn dus niet de langzaam bewegende (half)doden, maar de agressieve, hondsdolle en rennende monsters die geen moment stoppen. Het voegt aan dit tweede deel een zombie survival element toe dat effectief gebruikt wordt in diverse actiemomenten. Het eindresultaat is een onderhoudende film, waar misschien niet heel veel aan karakterontwikkeling wordt gedaan, maar je toch meer leert over de wereld. Wat mij betreft dan ook een solide vervolg die alles goed opzet voor de volgende film.

12 reacties op “Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

    • Kan ik begrijpen, zelf kon ik niet zo geduldig zijn en met een Pathé Unlimited kaart is het dan makkelijk om er even naar toe te rijden 😉

  1. Ik kijk heel weinig films de laatste jaren, maar de eerste Mazerunner heb ik dan wel gezien. Aardige film was dat, niet spectaculair. Morgan ga ik naar deze film, moet ook maar eens vaker gebruik maken van mijn Utopolis Flex card.

    • Kan ik helemaal begrijpen. Ze zitten niet constant in de film, maar zorgen wel voor een aantal spannende actiemomenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.