Vraag van de week: Zijn er regisseurs of acteurs waarvan je alle films gezien hebt?

Vraag van de week

Het weekend zit er weer op en dat is er voor mij eentje geweest waar ik relatief weinig films gekeken heb. Ik keek wel seizoen 2 van Broadchurch af en heb deel twee van The Maze Runner gezien (recensie ben ik mee bezig), maar heb een hoop andere leuke dingen gedaan, hopelijk geldt dat voor jou ook. Een nieuwe week betekent natuurlijk ook een nieuwe vraag en die is deze week:

Zijn er regisseurs of acteurs waarvan je alle films gezien hebt?

Ik weet zeker dat er geen enkele acteur of actrice is waarvan ik elke film gezien heb, maar als het om regisseurs gaat dan is dat denk ik makkelijker, omdat ze over het algemeen minder titels op hun naam hebben staan. De eerste waar ik aan moest denken was Quentin Tarantino. Ik dacht dat ik van hem alles gezien had, maar toen ik zijn filmografie er bij pakte zag ik dat ik van hem Four Rooms en de ER aflevering die hij regisseerde niet gezien heb.

Hetzelfde geldt voor Christopher Nolan. Van hem heb ik alleen Doodlebug en de korte films die hij deed voor Cinema 16 niet gezien.

Er is echter één regisseur waarvan ik wel elke film gezien heb en dat is Tarsem Singh. Nu heeft hij niet zoveel films geregisseerd, dus dat is redelijk makkelijk, maar ik ben wel fan van hoe z’n films er uit zien. De laatste film die ik van hem zag, Self/less week daar overigens sterk van af (iets dat ik erg jammer vond).

Zijn er regisseurs of acteurs waarvan je alle films gezien hebt?

15 reacties op “Vraag van de week: Zijn er regisseurs of acteurs waarvan je alle films gezien hebt?

 1. Ik denk dat er geen regisseurs/ acteurs zijn waarvan ik echt alles heb gezien, maar wel een paar waarvan ik bijna alles heb gezien en waar ik zeker alles van wil zien:
  Regisseurs/ komieken: Van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Jacques Tati heb ik bijna alles gezien.
  Van Laurel en Hardy heb ik zo goed als alles gezien.
  Verder heb ik van de volgende regisseurs zoveel mogelijk gezien:
  – Akira Kurosawa
  – Zhang Yimou
  – Alex van Warmerdam: uitgezonderd zijn nieuwste.
  Groet, Erik

  • Heb van Charlie Chaplin ook redelijk veel gezien, maar nog niet genoeg en alhoewel ik van Keaton z’n klassiekers gezien heb wil ik er nog meer van bekijken, geniaal wat hij allemaal wist te doen. Tati heb ik vorig jaar voor het eerst bekeken en die fascineert me ook.

   Van de overige regisseurs heb ik, behalve dan van Alex van Warmerdam, wel wat films gezien, maar heb me er nog niet op gestort.

 2. Zo uit het hoofd kom ik op enkel op Christopher Nolan en de gebroeders Coen (als regisseurs). Ik probeer wel mensen te vinden met minstens 5 titels op hun naam, anders is het makkelijker met mensen die slechts 1 of 2 films hebben gemaakt 🙂

  • Van de gebroeders Coen heb ik ook wel redelijk veel gezien, maar mis ik nog wel wat titels die ik nog graag zou willen zien.

   Begrijpelijk 😉

 3. Hmmm goede vraag. Ik heb alle films van Kevin Smith gezien, tenzij je een onbekende TV-film uit ’96 meetelt. Verder heb ik niet al het werk van één regisseur of acteur gezien.

  • Van Kevin Smith heb ik vooral in z’n beginfase veel gezien, maar een aantal van z’n nieuwere films niet meer. Wel luister ik wekelijks naar z’n Hollywood Babble-On podcast, altijd leuk om hem te horen praten.

  • Wow, ik ben onder de indruk want die brengt jaarlijks een film uit. Neem aan dat dat een soort ritueel geworden is? Scorcese heb ik ook zelf redelijk veel van gezien, maar weet zeker dat er nog wat gaten in zitten…

  • Fincher is inderdaad ook een regisseur waar ik niet aan gedacht heb, maar daar probeer ik ook alles van te zien en Aronofsky heb ik trouwens ook alles van gezien (als ik me goed herinner).

   Af en toe is het wel interessant om alle films van een bepaalde regisseur te zien, zodat je een idee krijgt van hun visie op cinema, maar ook hoe ze zichzelf ontwikkeld hebben.

  • Heb zelf nog niets van van Groeningen gezien, maar The Broken Circle Breakdown staat nog genoteerd.

   Tautou is al tijd goed, net zoals Cotillard dus die zie ik ook graag, maar ik heb vast minder van ze gezien in vergelijking met jou.

 4. Van de eerder genoemde Woody Allen, de Coens, Scorsese (inclusief zijn muziekfilms en documentaires), Nolan, Paul Thomas Anderson, Van Warmerdam en Fincher (inclusief videoclips) heb ik waarschijnlijk wel alles gezien. Ik dacht ook alles van Tarantino gezien te hebben, maar de afleveringen van ER en CSI heb ik gemist. Ik zie op IMDb dat hij in 1987 de film My Best Friend’s Birthday heeft gemaakt. Heeft iemand die ooit gezien?

  Als ik een regisseur heel erg de moeite waard vind probeer ik ook al zijn films te verzamelen. Dat is een lastige opgave wanneer ze meer dan honderd films hebben gemaakt waarvan ook nog eens een gedeelte verloren is gegaan, zoals bij John Ford het geval is. Bij Kubrick en Tarkovski is dat gelukkig geen probleem, want die hebben een overzichtelijk oeuvre achtergelaten.

  Bij sommige regisseurs ben ik een heel eind gekomen, zoals Hitchcock, Murnau, Kurosawa, Antonioni, Godard, Fellini, Fritz Lang, Otto Preminger, Von Trier en Orson Welles. Ik ben gestopt met Miike Takashi omdat hij te veel films (bijna 100 titels!) heeft gemaakt waar ook te veel bagger tussen zit. Vrouwelijke regisseurs komen er in de dvd-kast ietwat bekaaid af, terwijl ik er wel een flink aantal in de bioscoop probeer te volgen zoals Sofia Coppola, Kelly Reichardt en Claire Denis.

  • Indrukwekkend! Die aflevering van CSI is in ieder geval zeker de moeite waard, is namelijk erg spannend met zo nu en dan typische Tarantino dialogen die je normaal niet in de show ziet. My Best Friend’s Birthday heb ik nooit gezien.

   Ik ben onder de indruk van wat je allemaal gezien heb en neem aan dat je dan ook een grote collectie hebt staan.

 5. Pingback: Weekupdate 40: Trailer The Revenant gelanceerd, Zweedse serie Blue Eyes vanaf 27 oktober verkrijgbaar en geprezen film Prins vanaf 20 oktober verkrijgbaar | Filmliefhebber.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.